mily Napisano Maj 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2004 Jak to uruchomić :?:. Jak się zbootuje, to wywala mi komunikat, że nie może znaleźć odpowiedniego nośnika. i jest do wyboru np. CD-ROM, HDD, NFS. Co mu dać :?:. Jak go zbootować dalej :?:. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Maj 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2004 Jak to uruchomić :?:.Jak się zbootuje, to wywala mi komunikat, że nie może znaleźć odpowiedniego nośnika. i jest do wyboru np. CD-ROM, HDD, NFS. Co mu dać :?:. Jak go zbootować dalej :?:. :shock: Jak chcesz z cd-romu - to wybierasz cd-rom twardziela - wybierasz twardziela .... nie rozumiem pytania ... możesz też "spreparować dyskietkę (jak ci nie chce zbotować ... - było na forum - poszukaj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Maj 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2004 [...] nie rozumiem pytania ... możesz też \"spreparować dyskietkę (jak ci nie chce zbotować ... - było na forum - poszukaj ... Jemu chodziło chyba o to że jako nośnik ma DVD - nie instalowałem nigdy z DVD - są jakieś różnice ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mily Napisano Maj 10, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2004 No właśnie nie ma opcji DVD, a jak dam CD-ROM, to wywala, że w napędzie nie ma właściwej płytki . Jak go zainstalować :?:. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Maj 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2004 No właśnie nie ma opcji DVD, a jak dam CD-ROM, to wywala, że w napędzie nie ma właściwej płytki .Jak go zainstalować :?:. A jako który napęd masz DVD ( na której taśmie - primary czy secondary ? jako master, slave ? ) Być może aby to poszło DVD musi być podłączone jako pierwszy napęd typu CD ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mily Napisano Maj 11, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2004 IDE1: Primary Master: Toshiba SD-M1802 (DVD-ROM 16x48x) IDE2: Secondary Master: Plextor PXC-708A (DVD+/-R(W) 8in1 Combo Drive) IDE3: Primary Master: Samsung SP0411N 40GB ATA/133 7.200rpm IDE4: Secondary Master: WDC WD800JB 80GB ATA/100 7.200rpm 8MB cache Płyta główna to GigaByte GA-7N400 Pro2. W BIOSie ustawione: Boot First: Floppy Boot Second: CDROM Boot Third: SCSI SCSI Boot: RAID. I co mam mu dać przy instalacji :?:. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Maj 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2004 IDE1: Primary Master: Toshiba SD-M1802 (DVD-ROM 16x48x) IDE2: Secondary Master: Plextor PXC-708A (DVD+/-R(W) 8in1 Combo Drive) IDE3: Primary Master: Samsung SP0411N 40GB ATA/133 7.200rpm IDE4: Secondary Master: WDC WD800JB 80GB ATA/100 7.200rpm 8MB cache Płyta główna to GigaByte GA-7N400 Pro2. W BIOSie ustawione: Boot First: Floppy Boot Second: CDROM Boot Third: SCSI SCSI Boot: RAID. I co mam mu dać przy instalacji :?:. chyba się pomyliłeś - masz powtorzone primary master i secondary master ?? A do którego napędu wkładasz płytę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cpumaster Napisano Maj 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2004 Mariusz, słyszałem kiedyś o takim samym błędzie w (_linuxie_ → Linuksie) ORT. Prawdopodobnie cóś Linux nie chce się zgodzić z BIOS'em . Nie, serio, czy jest możliwość by w (_linuxie_ → Linuksie) ORT coś było nie tak, iż nie chce on czytać urządzeń typu CD-ROM, FDD itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Maj 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 13, 2004 Mariusz, słyszałem kiedyś o takim samym błędzie w (_linuxie_ → Linuksie) ORT. Prawdopodobnie cóś Linux nie chce się zgodzić z BIOS'em . Nie, serio, czy jest możliwość by w (_linuxie_ → Linuksie) ORT coś było nie tak, iż nie chce on czytać urządzeń typu CD-ROM, FDD itp? Błąd zawsze może istnieć - nikt nie jest doskonały Ale z niczym takim się nie spotkałem - możesz sprecyzować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi