krisu Napisano Kwiecień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2005 Na której powłoce działają X-y? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Kwiecień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2005 Znaczy runlevel? To 5-ty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Kwiecień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2005 Witam!! U mnie na 7 Alt + Ctr + F7 :] To raczej 7, jak odpale jeszcze jedne to jet 8 :] POZRAWIAM!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Kwiecień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2005 Gryhild Coś Ci się pomerdało Alt + Ctr + F7 tu masz tryb graficzny ale system urychmiony w init 5 Masz 7 runleveli: Poziom 0 - służy do całkowitego zamykania systemu Poziom 1 - jest to specjalny poziom uruchamiania zwany trybem jednegi użytkownika. Uruchamia się w trybie konsoli tekstowej gdzie może się zalogować tylko root. Nie działa tutaj sieć, serwer X. Jest to tryb awaryjny Poziom 2 - jest podobny do 1 poziom 3 - uruchamia system z pełnym dostępem do sieci ale bez Xów czyli w trybi tekstowym, może się logować wielu użytkowników Poziom 4 - jest niezdefinowany, można tu utworzyć własną kofigurację startową Poziom 5 - uruchamia system z pełną siecią, Xami i logowaniem się wielu użytkowników (domyślny) Poziom 6 - służy do ponownego uruchamiania systemu (restart) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Kwiecień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2005 Należałoby zaznaczyć, że powyższe obowiązuje w Fedorze. W innych dystrybucjach może być inaczej. Jestem w tej chwili w 3, a mam X-y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Kwiecień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2005 Witam!! Sorki, źle się wyraziłem. Chodziło mi o terminal, nie runlevel Np. na pierwszym terminalu jest uruchomiony bash i też na 2-6 a na 7 są x'y. POZDRAWIAM!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi