alcool Napisano Kwiecień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2005 Problem polega na tym, że po istalalacji sterowniki poprzez apt-get wszystko ladnie chodziło przez dzień! następnego dnia znikł przy starcie Fedory 3 logo NVIDIA! i grafika zaczęła strasznie ciąć! Postanowiłem to sprawdzić i jest zainstalowane: [root@Stacja alcool]# rpm -q nvidia-glx nvidia-glx-devel nvidia-glx-1.0.7174-0.lvn.1.3 nvidia-glx-devel-1.0.7174-0.lvn.1.3 [root@Stacja alcool]# uname -r 2.6.11-1.14_FC3 [root@Stacja alcool]# rpm -qa | grep kernel-module-nvidia kernel-module-nvidia-2.6.11-1.14_FC3-1.0.7174-0.lvn.1.3 kernel-module-nvidia-2.6.10-1.770_FC3-1.0.7174-0.lvn.1.3 Nie wiem co jest grane chodzilo nie chodzi a nic nie robiłem żadna aktualizacja chyba tylko drukarke skonfigurowałem. Jestem początkującym więc proszę o wyrozumiałość! Co mam zrobić żeby to chodziło tak jak ma chodzić ps. Karta GF4 MX440SE-T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Kwiecień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2005 A w xorg.conf masz wpisane nvidia zamiast nv? Do tego jeżeli używasz jaja 2.6.11, to moze rozsądnie byłobu wywalić ten pakiet pod 2.6.10. Tak tylko strzelam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Kwiecień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2005 koniecznie wywalic modul od starego jaja dla pewnosci zainstalowac jeszcze raz sterowniki (proponuje synaptic) sprawdzic xorg.conf!! #opengl-update nvidia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi