tsiru Napisano Kwiecień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2005 (edytowane) Cześć ! Mam taki problem: podczas ustawiania Dualhead, kiedy ustawię drugi monitor i klikne na OK, w termina lu wyskakuje coś takiego: [root@217-144 bartek]# system-config-display Próbuję kartę: NVIDIA GeForce FX (generic) in hydrate_second Traceback (most recent call last): File "/usr/share/system-config-display/xConfigDialog.py", line 208, in ok primaryPCIBus = "PCI:%d:%d:%d" % (self.state.get_videocard_PCIBus(), TypeError: int argument required Wiecie co w tym fantem zrobić ? plik xConfigDialog.py 201 second_videocard.driver = card.getCardData()["DRIVER"] 202 second_videocard.board = card.getCardData()["NAME"] 203 second_videocard.vendor = "Videocard Vendor" 204 second_videocard.identifier = "Videocard1" 205 secondPCIBus = "PCI:%d:%d:%d" % (card.getPCIBus(), card.getPCIDev(), card.getPCIFn()) 206 second_videocard.busid = secondPCIBus 207 208 primaryPCIBus = "PCI:%d:%d:%d" % (self.state.get_videocard_PCIBus(), 209 self.state.get_videocard_PCIDev(), 210 self.state.get_videocard_PCIFn()) Edytowane Kwiecień 27, 2005 przez tsiru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2005 [root@217-144 bartek]# system-config-display Która wersja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsiru Napisano Kwiecień 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2005 nie wiem jak sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2005 rpm -q system-config-display Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsiru Napisano Kwiecień 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2005 (edytowane) Miałem system-config-display-1.0.23-1, teraz zainstalowałem system-config-display-1.0.24-1. Mogę teraz ustawić, ale po restarcie Xserwer świruje. Wyświetla logo NVidii, i w tym momencie gdy powinien pokazać się ekran logowania, logo Nvidii wygląda jak posiekane. Edytowane Kwiecień 28, 2005 przez tsiru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2005 Wyświetla logo NVidii, i w tym momencie gdy powinien pokazać się ekran logowania, logo Nvidii wygląda jak posiekane. Zamknięte, niewolne sterowniki nVidii nie są wspierane. Najprawdopodobniej będziesz musiał ręcznie edytować plik /etc/X11/xorg.conf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsiru Napisano Kwiecień 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2005 A jak to zrobić, żeby dualhead działało ? Nie chodzi mi o to, żeby rozciągnąć obraz na 2 ekrany, tylko żeby działało to jak "poszczególne biurka". Bardzo mi na tym zależy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi