wachu0809 Napisano Maj 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2005 gcc to z z netu normalnie yum`em zainstalowac a tez sa na plytkach instalacyjnych jakbys netu w (_linuxie_ → Linuksie) ORT nie mial specyfikacja monitora?? masz internet i nie mozesz znalezć to co to za monitor watpie ze jakis no-name podaj moze sproboje znalezc wiecej osob <nawet sie przylacze do poszukiwan> hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Maj 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2005 Teraz pytanko odnosnie tych pakietów "gcc" bo nie moge zainstalowac sterow od nvidii skad je moge dostac?? Jak już napisał @Gajownik nie warto instalować strowników ze strony nvidii bo się śmietnik robi. Poczytaj sobie FAQ. Jest tam też o instalacji sterowników nvidii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyra Napisano Maj 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2005 Jak by ktos mógł poszukac parametrów do monitora Optiview 15s byłbym bardzo wdzieczny bo nie moge znalezc nigdzie:(( Z góry wielkie dzieki!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wachu0809 Napisano Maj 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2005 znalazlem cos takiego http://elektroda.pl/rtvforum/topic187778.html Jak ktos wie co ma to by wynikalo ze twoj monitor to hyundai 5854 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2005 twoj monitor to hyundai 5854 Jeśli tak faktycznie jest, to parametry sa tutaj → http://www.koliber.pl/products/hyundai/ds5854.htm (dla pewności sprawdziłbym jeszcze w instrukcji obsługi czy innych ulotkach dołączonych do monitora) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyra Napisano Maj 2, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2005 twoj monitor to hyundai 5854 Jeśli tak faktycznie jest, to parametry sa tutaj → http://www.koliber.pl/products/hyundai/ds5854.htm (dla pewności sprawdziłbym jeszcze w instrukcji obsługi czy innych ulotkach dołączonych do monitora) No i mam ustawione te paramatry odswiezania, monitor sie nie wylaczyl ) jest ok. W systemie w "disply" tez jest wybrane 1024x768 ale rozdzielcziosc jest nadal 800x600 niestety. Moze musze zresetowac X serwer tylko jak sie to robi????? Bo jesli chodzi o zmiane w /etc/initab z 3 na 5 i spowrotem to juz tak robilem.ale to jest wyłaczenie i włacznie Xserwera z tego co wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wachu0809 Napisano Maj 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2005 Ustawilem tak samo ale linux nie widzi tej rozdzielczości sad.gif( w xorg jest natomiast w display nie moge wybrac takiej opcji mam tylko 800x600 i 640x480. no czyli monitor juz jest wporzadku bo wczesniej nie miales tej rozdzialki a teraz juz masz W systemie w "disply" tez jest wybrane 1024x768 ale rozdzielcziosc jest nadal 800x600 teraz to moga byc stery... tyle ze u mnie dzialalo na nv 1024-800 byc moze u ciebie nie dziala bo podczas instalacji nie podales poprawnych parametrow sprobuj zaktualizowac system albo zainstalowac nvidie - najlepiej najpierw zaktualizuj a pozniej sterowniki instaluj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyra Napisano Maj 2, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2005 (edytowane) Chciałem zainstalowac ale problem jest w "gcc" gdyz tego nie mam sciagnalem Gcc 4.0 i rozpakowuje narazie qale nie mam pojecia co mam z tym zrobic jak rozpakuje .Jak bys mogl to napisz mi co mam z tym zrobic. Wycinaj niepotrzebne cytaty. To nie ałtlók Edytowane Maj 2, 2005 przez gajownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Maj 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2005 Chciałem zainstalowac ale problem jest w "gcc" gdyz tego nie mam sciagnalem Gcc 4.0 i rozpakowuje narazie qale nie mam pojecia co mam z tym zrobic jak rozpakuje Najprościej, to skompilować, ale nie radze. Najlepiej, to zainstaluj gcc przez apt albo (_yum'a_ → yuma) ORT. I poczytaj FAQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyra Napisano Maj 2, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2005 Udało sie panowie wreszcie sie udało:))) hehe. Wielkie dzięki dla wszystkich którzy mi doradzali. Dzięki wam bedzie coraz wiecej uzytkowników ia ide dalej uczyc sie (_linuxa_ → Linuksa) ORT:))) Jeszcze raz Dzieki!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Maj 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2005 "yum install NVIDIA-Linux-x86-1.0-7174-pkg1.run" i zainstalowałem sterowniki. To jak dobrze??? Nie. Plik *.run to zapewne ściągnąłeś z nvidia.com. Ty powinieneś wpisać coś takiego: yum install nvidia-glx kernel-module-nvidia-`(uname -r)` Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wachu0809 Napisano Maj 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2005 yum install NVIDIA-Linux-x86-1.0-7174-pkg1.run i uwazasz ze sie zainstalowaly? yum`em miales gcc zainstalowac czyli yum install gcc on by dociagnal wszystko co potrzebne z netu.. pozatym najlepiej jakbys wczesniej podal rezpozytoria z jakich ma ciagnac http://80.55.221.90/~gajownik/linux/fedora...ex.xhtml#gpgsig wez je z tad czyli kolejnosc dodajesz rezpozytoria yum install gcc i na koncu instalacja nvidi - sprobuj sposobem gajownika.. ja z tymi ze strony nvidia nie mam problemow ale czesto takie wystepuja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyra Napisano Maj 2, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2005 yum install NVIDIA-Linux-x86-1.0-7174-pkg1.run i uwazasz ze sie zainstalowaly? yum`em miales gcc zainstalowac czyli yum install gcc on by dociagnal wszystko co potrzebne z netu.. pozatym najlepiej jakbys wczesniej podal rezpozytoria z jakich ma ciagnac http://80.55.221.90/~gajownik/linux/fedora...ex.xhtml#gpgsig wez je z tad czyli kolejnosc dodajesz rezpozytoria yum install gcc i na koncu instalacja nvidi - sprobuj sposobem gajownika.. ja z tymi ze strony nvidia nie mam problemow ale czesto takie wystepuja juz mam rozdzielczosc ale zrobiłem tak jak napisałes mam nadzieje ze ok ) A tak pozatym to wielkie dzieki za wszystko. [root@localhost wyra]# yum install nvidia-glx kernel-module-nvidia-`(wyra -r)` bash: wyra: command not found Setting up Install Process Setting up Repos base 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 updates-released 100% |=========================| 951 B 00:00 Reading repository metadata in from local files base : ################################################## 2622/2622 updates-re: ################################################## 878/878 No Match for argument: nvidia-glx No Match for argument: kernel-module-nvidia- Nothing to do [root@localhost wyra]# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2005 base 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 updates-released 100% |=========================| 951 B 00:00 Nie dodałes repozytoriów z paczkami. Przeczytaj to → http://faq.fedora.pl/#installsoftware Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Maj 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2005 [root@localhost wyra]# yum install nvidia-glx kernel-module-nvidia-`(wyra -r)` A co toto jest na czerwono ;>;> Tam masz wpisać uname -r ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi