neaniver Napisano Maj 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2005 zainstalowalem nerolinux ale nie wykrywa mi nagrywarki. mam nagrywarke dvd i jest zamontowana na /dev/hdc. czy to moze byc problem, ze nie jest w mnt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Maj 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2005 Witam!! Nie wiem jak tam to dokładnie jest z Nero, ale możliwe że podobnie jak w k3b. Spróbuj odpalić Nero z roota, jak nagrywara się znajdzie, to poszukaj jak się nagrywa na urzytkowniku :] Jeżeli chodzi o nagrywanie na urzytkowniku, to jednym ze sposobów jest zmiana praw do /dev/hdc , alebo do /dev/cdrom - jest dowiązaniem do cdromu :] chmod 777 /dev/hdc POZDRAWIAM!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Maj 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2005 Dodam tylko, że NEROlinux jest jednym wielkim bublem. Używa on bibliotek linuksa, których używają również K3B i GnomeToaster. W dodatku interfejs jest skopiowany z Gnome Toastera... Program nie warty polecenia(komercyjny i gorszy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Maj 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2005 A ja powiem od rzeczy (offtopowo) - a przedrostek hd nie jest zarezerwowany dla dysków twardych przypadkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Maj 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2005 A ja powiem od rzeczy (offtopowo) - a przedrostek hd nie jest zarezerwowany dla dysków twardych przypadkiem? Nie hda napęd widziany w BIOS jako PRIMARY MASTER hdb napęd widziany w BIOS jako PRIMARY SLAVE hdc napęd widziany w BIOS jako SECONDARY MASTER hdd napęd widziany w BIOS jako SECONDARY SLAVE Napęd to może być coś co się wpina do taśmy Jeśli masz SATA to zamiast hd będziesz miał sd . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Maj 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2005 Heh - ja tam mam automatycznie dowiązanie w Debianie /dev/cdrom także mi wisi, ale zawsze myślałem, że zaczynają sie od cdX - i tak chyba miałem w fc (nie pamiętam, bo to dawno było) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Maj 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2005 W Fedorze jest coś takiego jak : /dec/cdrom i to umnie jest dowiązaniem do /dev/hdc, bo na tym paśmie mam cdrom, tzn. secendary master :] POZDRAWIAM!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wachu0809 Napisano Maj 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2005 Heh - ja tam mam automatycznie dowiązanie w Debianie /dev/cdrom także mi wisi no automatycznie ci wykryl podczas instalacji i tak masz jak mialem debiana woody to chyba byl..czy jakos tak sie pisalo to musialem przez oznaczenie urzadzen leciec (czyli np. hdd) bo mialem problemy z dev/cdrom mialem 2 optyczne i chyba nagrywarki w ten sposob nie widzialo ale ... to dawno bylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Maj 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2005 Musiało mi wykryć - w końcy z czegoś instalowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Maj 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2005 (edytowane) a usera masz dodanego do grupy cdrom i cdrw? - to bylo do neanive /*edit*/ połączyłem 2 posty i jeden usunąłem Edytowane Maj 4, 2005 przez The Structorr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi