macmus Napisano Maj 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2005 Zainstalowałem skypa z paczki rpm wszystko pięknie ładnie ruszyło nawiązałem połączenie z tym słysze co ktoś mówi po drugiej stronie ale sam jak pluje w majka to nic nie slychac (( w windzie chodzi wszystko bez problemu także (_napewno_ → na pewno) ORT coś tutaj źle ustawiam Krecorder tez nie nagrywa tak jakbym chciał :| - tzn (_wogóle_ → w ogóle) ORT Będe wdzięczny za pomoc thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orczyk3 Napisano Maj 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2005 Sprawdź w ustawieniach czy masz włączonu mikrofon (np. w gnome aplikacje/multimedia/regulacja głośności i dalej Microphone odznaczona wartość cisza) powinno pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmus Napisano Maj 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2005 mam kde .. i uzwam Kmix`a ustawiłem tam mikfron zapalając lamkpe zielona i ustawiając suwawk na maxa ale dalej lipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemia Napisano Maj 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2005 ustawiłem tam mikfron zapalając lamkpe zielona tongue.gif i ustawiając suwawk na maxa ale dalej lipa sad.gif Nagrywanie to lampka czerwona (na dole) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCiNWz Napisano Maj 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2005 Witam. Odpal z kosnsoli alsamixer i za pomocą strzałek i M włącz odpowiedni kanał dla MIC , u mnie jest to <Mic As C>. PzdR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemia Napisano Maj 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2005 W alsamixser urządzenie nagrywające włacza się spacja!! Ja proponuje jeszce przeszukac forum zajżec na strone SKYPE jest tam instrukcja z obraskami http://www.skype.com/help/guides/soundsetup_linux.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmus Napisano Maj 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2005 ok ustawiłem mic as center ( ustawiłem na Off ) i slysze siebie w glosnikach ale jak zrobić teraz żeby sie nie słyszeć a majk działał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemia Napisano Maj 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2005 Popatrz na ten link co Ci podesłałem. W kmix zielona lampka zgaszona - siebie nieslyszysz wlaczona siebie slyszysz, czerwona nagrywasz z mikrofonu lub nie. Zeby rozmawioać w Skype musisz nagrywac przez mikrofon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCiNWz Napisano Maj 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2005 W alsamixser urządzenie nagrywające włacza się spacja!! Pierwsze słyszę, u mnie spacją ani rusz (AlsaMixer v1.0.8), ale cóż ważne, że działa. PzdR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmus Napisano Maj 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2005 ok działa połaczyłem sie z automatyczna sekretarka echo123 i wszystko hula :) :) dzieki bardzo !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemia Napisano Maj 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2005 @MarCiNWz proponuje man alsamixser. lub włacz alsamixer i "?+shift" zobaczysz pomoc potem np.F4 zobaczysz urządzenia z których możesz nagrywać, przy tych z których aktualnie nagrywasz zobaczysz napis CAPTUR, jak chcesz wybrac inne to szczlki i SPACJA!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCiNWz Napisano Maj 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2005 No z tym masz rację, trochę się niedogadaliśmy. PzdR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazdor_online Napisano Maj 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2005 A mnie słychać, tyle że rozmowa okrutnie się rwie I ja nie wiem co jest tego powodem pod windą 98 działa swietnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi