macmus Napisano Maj 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2005 Natknałem sie na śmieszny problem otóż: nie moge właczyć wygaszacza ustawiam go w opcjach, testuje i jest wporzo ( pojawia mi sie taki jak chce ) tylko teraz jak upływa czas przeznaczony na idle i ma sie włączyc wygaszacz to ekran robi sie po prostu czarny niezaleznie od wygaszacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wachu0809 Napisano Maj 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2005 Ja mialem ten problem z wygaszaczami OpenGL przestalem ich uzywac... a tak szczerze mowiac zaraz sprawdze czy po ktoryms update sie nie naprawilo Edit: no ciagle czarny ekran.. wygaszacz OpenGL to tylko fajny bajer lepiej wylaczac monitor(duzo mniejsze rachunki za prad) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmus Napisano Maj 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2005 ale w test ci chodza ?? bo mi chodzą ale potem czarny ekran jak już sie ładuja po idle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wachu0809 Napisano Maj 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2005 no tak w tescie chodza normalnie mam wspieranie GL przy sterach nvidi wszystko jest z grafika cacy a kiedy nadchodzi czas na wygaszacz to jest czarny ekran (ale tylko przy OpenGL`ach) reszta chodzi normalnie moze kiedys to naprawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Maj 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2005 To juz taki bug w Fedorze 3, ze wygaszacze OpenGL nie dzialaja, bylo juz o tym, nic na to nie poradzisz, ze tak jest moze w 4 beda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagiellon Napisano Maj 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2005 Aby działały wygaszacze OpenGL wystarczy zrobić następujące rzeczy: 1) Zainstalować KDE 3.4 2) Odinstalować pakiet - xscreensaver - ostatnia wersja to 1:4.18-4 3) Ściągnąć z serwera KDE i zainstalować nastepujące pakiety: - xscreensaver-base - wersja 1:4.21-1.0.3.kde - xscreensaver-extras - wersja 1:4.21-1.0.03.kde - xscreensaver-gl-exstras - wersja 1:4.21-1.0.3.kde. Efekt gwarantowany. Dla użytkowników (_apt'a_ → apta) ORT i synaptic'a polecam instalację automatyczną: Oto repozytoria: URI: http://apt.kde-redhat.org/apt/ Dystrybucja: kde-redhat/fedora/3 Dział: stable Miłego użytkowania. Pozdrawiam jagiellon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Maj 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2005 a znasz moze tez linka gdzie jest aktualizowane KDE 3.4 ale zeby byl tez jezyk polski Bo tam nie widze kde-i18n Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fatal@Error Napisano Maj 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2005 moze to pomoze :> ale wątpie /etc/udev/permissions.d/50-udev.permissions # dri devices nvidia*:root:root:0666 #3dfx*:root:root:0660 #dri/*:root:root:0666 pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmus Napisano Maj 7, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2005 tylko ja mam radna na jajku 6-11 wiec stery narazie do tego podobno działających nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi