Jump to content

fedora i winxp

Guest
 Share

Recommended Posts

witam, mam pare pytan, pewnie podstawowych ...

czy podczas instalacji fedory na komputerze z winxp bedzie mozliwe kozystanie z dwoch systemow ?

czy nie ulegna skasowaniu dane z partycji fat podczas instalacji ?

utwozylem partycje partycje linuxowa swap oraz ext2 na koncu dysku d, mandrake zainstalowal sie tam i nie skasowal danych z dyskow, czy w przypadku fedory tez bedzie tak samo ?

podczas instalacji jest pytanie o partycje, czy partycjonowac recznie czy automatycznie ?

czy tak jak w przypadku mandraka bedzie pytanie ktory system odpalic ?

czy pokaze sie jakies menu na poczatku ?

z gory dzieki za odpowiedzi ...

• 2 months later...

Hi

Podpinając się pod ww temat zgłaszam mały problem.Mam XPka :? i zainstalowałem Fedorkę. Po zainstalowaniu FC 1 i wrzuceniu KDE 3,2 zaczął mi się spóźniać zegar systemowy. Nie wiem czym to może byś spowodowane. MOBO jest w miarę nowa (ok. roku), więc bateria powinna być jeszcze OK.

Hi

Podpinając się pod ww temat zgłaszam mały problem.Mam XPka :? i zainstalowałem Fedorkę. Po zainstalowaniu FC 1 i wrzuceniu KDE 3,2 zaczął mi się spóźniać zegar systemowy. Nie wiem czym to może byś spowodowane. MOBO jest w miarę nowa (ok. roku), więc bateria powinna być jeszcze OK.

następny ...

to ja się też podepne.... i zapytam-

"Czemu Wy macie tak silną awersję do zakładania nowych tematów???"

przecież to nie wpływa na rozwój forum - a jedynie wprowadza straszny chaos ....

a zresztą - i tak nikt mnie nie słucha :mrgreen:

może lepiej niech się "władze" wypowiedzą 8)

--------

a co do Twojego problemu - to powiedz gdzie się ten zegar spóźnia? wszędzie czy tylko na nowym KDE ?

pozdr