blackhat Napisano Maj 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2005 Zainstalowalem sobie debiana i musze zainstalowac x.org albo xfree86. Co mi polecacie? Jakie jest polecenie na zainstalowanie tych X-ow? czy jest jakis konfigurator w debianie sarge? z góry thx Pozdro :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Maj 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2005 1. Nie ten dział. Tworzysz robotę dla moderatorów. 2. Jeśli chcesz mieć prawdziwego debiana instaluj tylko XFree86 4.3 . Stare, ale ostatnio zamrozili debiana i taki będzie w stable. 3. Musisz się zainteresować apt-get. Na necie jest miliony stron na ten temat więc nie będę się rozpisywał. 4. Tak jak w każdej dystrybucji najlepszym konfiguratorem jest xf86config . P.S. Debian to moja pierwsza zainstalowana i skonfigurowana dystrybucja dlatego ją szanuje, ale lepiej z niej zrezygnuj póki możesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackhat Napisano Maj 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2005 Sry za zly dzial i dzieki Co do apta to wiem bo go uzywam... mam jeszcze kilka pytan... 1. Jakie jest polecenie apt na zainstalowanie xfree? :lammer: 2. Jakie jest polecenie na konfiguracje karty dzwiekowej? Czemu mam z niego zrezygnowac ? Pozdro :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Maj 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2005 1. Nie wiem czy pamiętam, ale to chyba było: apt-get install xfree86-common 2. alsaconf - to polecenie konfiguruje dzwiękówkę. W fedorze jest w katalogu /usr/sbin. Musisz mieć zainstalowany pakiet: alsa-util Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Maj 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2005 Ad 1. To chyba szło apt-get install x-window-system Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Maj 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2005 Ad 1. To chyba szło apt-get install x-window-system Być może Debiana miałem hohoho a może i dawniej. Chyba już ze 3,5 roku temu... Takie żeczy(rzeczy) można zapomnieć :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi