Wyra Napisano Maj 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2005 Jak ustawic by system od razu logował sie na KDE a nie zebym musial non stop przestawiac. MAm FC3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Maj 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2005 Powinno wystarczyć polecenie: switchdesk kde Poza tym w desktopmanagerze możesz wybierać, które środowiska ma być włączane w domyślnej sesji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyra Napisano Maj 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2005 Powinno wystarczyć polecenie: switchdesk kde Poza tym w desktopmanagerze możesz wybierać, które środowiska ma być włączane w domyślnej sesji. wpisłaem wyszło cos takiego ale nic z tego nadal sie loguje na standardowej sesji:( [root@localhost wyra]# switchdesk kde Red Hat Linux switchdesk 4.0 Copyright © 1999-2004 Red Hat, Inc Redistributable under the terms of the GNU General Public License Desktop now set up to run KDE. [root@localhost wyra]# co robie zle?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Maj 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2005 [root@localhost wyra]# switchdesk kde Red Hat Linux switchdesk 4.0 Copyright © 1999-2004 Red Hat, Inc Redistributable under the terms of the GNU General Public License Desktop now set up to run KDE. Zmiana powiodła się, ale wpisałeś to jako root, więc tylko on będzie miał zmienione domyślne biurko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyra Napisano Maj 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2005 [root@localhost wyra]# switchdesk kde Red Hat Linux switchdesk 4.0 Copyright © 1999-2004 Red Hat, Inc Redistributable under the terms of the GNU General Public License Desktop now set up to run KDE. Zmiana powiodła się, ale wpisałeś to jako root, więc tylko on będzie miał zmienione domyślne biurko. Udalo mi sie wielkie dzieki ale jak sie bawilem w KDE to tak pozmienialem ze nie wiem.Czcionka mi sie pozmieniala beznadziejenie polskich znakow nie mam:(( Jestem nowym uzytkownikiem mam (_linuxa_ → Linuksa) ORT od tygodnia.Jak moge cofnac takie ustawienia w KDE qalbo w calym systemie jest taka mozliwosc?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Maj 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2005 Ustaw w centrum sterowania/wyglad i motywy czcinka na serif dla wszystkich i powinno dzialac, albo mozesz dodac nowe czcinonki z windy, restart kompa i masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2005 [root@localhost wyra]# switchdesk kde Trochę OT, ale nie używaj konta roota do takich rzeczy. http://skawina.eu.org/linux/root101.html http://apcoln.linuxpl.org/doku.php?id=konto_roota (koncówka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyra Napisano Maj 7, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2005 [root@localhost wyra]# switchdesk kde Trochę OT, ale nie używaj konta roota do takich rzeczy. http://skawina.eu.org/linux/root101.html http://apcoln.linuxpl.org/doku.php?id=konto_roota (koncówka) A jak moge cofnąć na abym na roocie nie niel KDE?? Ustawiam switchdesk kde a spowrotem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2005 A jak moge cofnąć na abym na roocie nie niel KDE?? Że co? Jeśli chodzi o przywrócenie standardowych ustawień, to wywal pliki ~/.Xclients oraz ~/.Xclients-default. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi