Skocz do zawartości

Czcionka

Wyra

Rekomendowane odpowiedzi

Mógłbym prosic od kogos standardowe ustawienia rodzaju czcionki i wielkośći czcionek w ustawiniach przeglądarki Mozilla bo pomotałem i mam malutkie literki na monitorze takie ze ciezko sie czyta:( Z gory dzieki dla wszystkich.

Gość _PaT

Powinno wystarczyć włączenie funkcji: "Allow documents to use other fonts" (pozwól dokumentom na używanie innych czcionek).

A standardowe ustawienia to:

• Lewa kolumna
    • Serif
    • Serif
    • Sans-Serif
    • Serif
    • Serif
    • Monospace
  • Prawa kolumna
    • 16
    • 12
    • None

Kurde chce wżucicwrzucić  PrtScreena ale nie wiem jak walnąć fote

Jeśli to KDE, to naciśnij CTRL+PrnScr. Potem kliknij na puplit i CTRL+V. Jakby co, to w GIMPie też można robić zrzuty ekranu.

Ale tu nie chodzi o zrobienie printscreena tylko umieszczenie zdjecia na forum.W nawiasie to skróty ctrl+PrtSc nie działaja u mnie ale nie wazne bo printscreena zrobilem KSnapshot-em. Ale jak umiescic na forum??

Pomiędzy znaczkimi i [/ img]. Wrzucasz na jakiś serwer, a potem między tymi znacznikami wstwiasz adres do screena.

PS. Jeżeli będzie on dość duży, to pewnie rozjedzie się forum i jakiś moderator go wywali :P

Dlatego dla obszerniejszych screenów lepiej dawać bezpośrednie linki na jakimś serwerze. Kto będzie chciał, to sobie zobaczy ;)

Pomiędzy znaczkimi i [/ img]. Wrzucasz na jakiś serwer, a potem między tymi znacznikami wstwiasz adres do screena.

PS. Jeżeli będzie on dość duży, to pewnie rozjedzie się forum i jakiś moderator go wywali :P

Dlatego dla obszerniejszych screenów lepiej dawać bezpośrednie linki na jakimś serwerze. Kto będzie chciał, to sobie zobaczy ;)

Co za meczarnia ja jeszcze nie umiem takich zeczy robic na liuxie:)hehe. Musze leciec pozniej przepisze co dokladnie mam.Dzięki i Pozdrawiam.Wyra