windykator Napisano Maj 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2005 1. Ja włączyć w konsoli możliwość wklejania ctr+c ctrl+v (może jakiś inny skrót tam jest?) 2. Jak ustawić te środowisko jako domyślne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2005 1. Ja włączyć w konsoli możliwość wklejania ctr+c ctrl+v (może jakiś inny skrót tam jest?) Hehe, już tyle używam Linuksa i dalej nie wiem Ja to robię środkowym klawiszem myszy (gpm musi być włączony) ;-) 2. Jak ustawić te środowisko jako domyślne? switchdesk xfce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Maj 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2005 1. Ja włączyć w konsoli możliwość wklejania ctr+c ctrl+v (może jakiś inny skrót tam jest?) O ile się nie mylę (u mnie przynajmniej działa) to jest standardowa konfiguracja klawiszy ze środowisk tekstowych, czyli Kopiuj to Ctrl+Insert (wklej do schowka), a wklej to Shift+Insert (wklej ze schowka). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoooL Napisano Maj 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2005 Zawsze mozna uzyc gnome-treminal'a i wtedy mozna sobie ustawic co potrzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Maj 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2005 1. Ja włączyć w konsoli możliwość wklejania ctr+c ctrl+v (może jakiś inny skrót tam jest?) O ile się nie mylę (u mnie przynajmniej działa) to jest standardowa konfiguracja klawiszy ze środowisk tekstowych, czyli Kopiuj to Ctrl+Insert (wklej do schowka), a wklej to Shift+Insert (wklej ze schowka). Ale na takim xterm'ie to nie chodzi... A na gnome-terminal i chodzą i te, i te podane wyżej (ctrl+c itd.) Swoją drogą też bym był ciekawy, jak można to obłaskawić, bo jak mi się plik w vi otwiera na xterm'ie, to mam problem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi