Krzysztof Prejs Napisano Maj 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2005 Witam! Pozdrawiam wszystkich uczestników forum. Jestem nowym użytkownikiem Fedory. Borykam się z trywialnym problemem: jak uzyskać wyższą rozdzielczość w trybie tekstowym (domyślna to - chyba 640x480). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Maj 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2005 Wyedytuj plik /etc/grub.conf i do parametrów jajka, które bootujesz dopisz vga=792 . Powinno wystarczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Prejs Napisano Maj 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2005 Wyedytuj plik /etc/grub.conf i do parametrów jajka, które bootujesz dopisz vga=792 . Powinno wystarczyć Wystarczyło:) Dziękuję! ps. zapytam się przy okazji: - jak zmienić rozdzielczość czcionki systemowej w trybie graficznym (np. na 75x75dpi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Maj 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2005 Jeżeli używasz Gnome, to: Aplikacje -> Preferencje -> Czcionki -> Szczegóły... Tam możesz ustawić rozdzielczość. Mam nadzieję, że o to Ci chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Prejs Napisano Maj 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2005 Mam nadzieję, że o to Ci chodzi Dokładnie o to. Zaglądałem tam poprzednio i jakoś przeoczyłem:) Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi