dawidson Napisano Maj 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2005 WItam, sciagnołem sambe chciałem odinstalować starą i otrzymuje komunika instalacja jest nie mozliwa gdzy brak pakietu samba klient Dobra powiedziałem sobie zostawie ta a zainstaluje nowa wszedłem do katalou fedora i tam jest plik makerpm.sh uruchomilem a on mi wyswietla Getting Ready to build release package błąd: Niespełnione zależności budowania: cups-devel jest wymagany przez samba-3.0.14a-1.i386 Jak to rozwiązać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Maj 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2005 Witam!! Musisz zainstalować pakiecik cups-devel. Ale najlepiej yum'em uaktualnij sambe. Będzie prociej, szybciej i przyjemniej :] POZDRAWIAM!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidson Napisano Maj 12, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2005 Co to jest ten YUM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Maj 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2005 YUM jest to program służący do instalacji i aktualizacji pakietów RPM z internetu. Aby wykonać aktualizację samby jako root wpisz w konsoli lub w terminalu: yum upgrade samba Program sam sprawdzi jakie zależności są niespełnione i sam pobierze je z repozytoriów (zajrzyj do FAQ po więcej informacji) i zaistaluje w systemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Maj 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2005 Co to jest ten YUM http://faq.fedora.pl/#installsoftware Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi