wachu0809 Napisano Maj 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2005 Witam Staralem sie odnalezc polecenie, ktorym pomine pojawianie sie ikonki superkaramby w tacce systemowej. No i nie dalem rady Ktos zna mozliwosc usuniecia tej ikony? Strasznie mi sie ona nie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marre Napisano Maj 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 13, 2005 Hmm to ciekawy temat. Tez kiedys staralem sie ja wywalic i nie dalem sobie rady. Moze ktos nam pomoze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmus Napisano Maj 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 13, 2005 ja jak wywalam np jakiś progs z tacki systemowej to już wiecej się tam nie pojawia przy najstepnym uruchomieniu .. niezaleznie czy to Superkaramba czy Kadu czy regulator głośności .. a wychodze prawym na ikonce i exit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Maj 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 13, 2005 ... to już wiecej się tam nie pojawia przy najstepnym uruchomieniu .. niezaleznie czy to Superkaramba ... Tak, tylko w przypadku Superkaramby nie tylko nie pojawi sie ikonka, ale i nie odpali się sama Superkaramba przy nastepnym uruchomieniu. A chyba nie o to chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmus Napisano Maj 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 13, 2005 jak się nie dodaje ?? ja mam ikone .. taka bomba edit: a może chodzi o to żeby np. karabma sie uruchamiała, ale ikona się nie pojawiała jeżel o chodzi to to nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wachu0809 Napisano Maj 13, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 13, 2005 [wachu@radiation ~]$ superkaramba -help-kde KDE options: --caption <caption> Use 'caption' as name in the titlebar --icon <icon> Use 'icon' as the application icon --miniicon <icon> Use 'icon' as the icon in the titlebar --config <filename> Use alternative configuration file --dcopserver <server> Use the DCOP Server specified by 'server' --nocrashhandler Disable crash handler, to get core dumps --waitforwm Waits for a WM_NET compatible windowmanager --style <style> sets the application GUI style --geometry <geometry> sets the client geometry of the main widget z tego wynika ze nie mozna z lini polecen uruchomic programu bez ikonki w tacce.. ./configure --help i tam tez nie znalazlem opcji kompilacji bez ikonki w taskbar :/ nie ma jakiegos polecenia ktore zabroni zaladowania tej ikony? takiego systemowego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Maj 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 13, 2005 w KDE 3.4 podobno mozna ukryc ikony, a na razie mozna sprobowac tego: http://kdelook.org/content/show.php?content=17732 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wachu0809 Napisano Maj 14, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2005 System Tray 2 bardzo fajna sprawa Dzieki chociaz nie bedzie niechcianych ikon na widoku ale swoja droga, powinno byc jakies polecenie zabraniajace ladowania do tacki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi