macmus Napisano Maj 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2005 potrzebuje jakiegoś programu typu Java Enterprise pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT ... chocdzi mi o jakiś dobry program w którym łatwo i przyjemnie pisze się w Javie pod linuchem .. jak insteje to oczywiscie razem z virtualną maszyną javy .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej_szary Napisano Maj 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2005 potrzebuje jakiegoś programu typu Java Enterprise pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT ... chocdzi mi o jakiś dobry program w którym łatwo i przyjemnie pisze się w Javie pod linuchem .. jak insteje to oczywiscie razem z virtualną maszyną javy .. jDeveloper Oracle'a, eclipse. i wiele innych . IBM też ma coś swojego, nie pamiętam nazwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmus Napisano Maj 16, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2005 własnie zauważyłem jest jest JBorland 2005 na linucha to zasysam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Maj 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2005 własnie zauważyłem jest jest JBorland 2005 na linucha to zasysam Pisze pod NetBeans'em, moze Ci podpasuje. na stronie SUNa jest wersja "wszystko w jednym", zintegrowana z najnowszym SDK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmus Napisano Maj 16, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2005 a może wiesz jak uruchomić pliczek w *.jar to jest aplikacja z GUI w windzie idzie normalnie uruchomia sie VMJ a w nim aplikacja ... a umnie zonk java -jar cos.jar pokazuje tylko w konsoli ze wszystko ok i nie odalala mam JDK i JRE może ktoś wie jak puścić taka aplikacje pod linuxem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Maj 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2005 a może wiesz jak uruchomić pliczek w *.jar to jest aplikacja z GUI w windzie idzie normalnie uruchomia sie VMJ a w nim aplikacja ... a umnie zonk java -jar cos.jar pokazuje tylko w konsoli ze wszystko ok i nie odalala mam JDK i JRE może ktoś wie jak puścić taka aplikacje pod linuxem ? alez wlasnie odpalam aplikacje w ten sposob: java -jar program.jar i to przerozne aplikacje, swoje i obce.. chodza bez problemu.. a chodzi ci proces jakis javowy po takim uruchomieniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmus Napisano Maj 16, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2005 chodzi o schock.jar czyli o cd-gen do Jbuildera po prostu mi nie wstaje ta aplikacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Maj 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2005 chodzi o schock.jar czyli o cd-gen do Jbuildera po prostu mi nie wstaje ta aplikacja cd-gen czyli generator numerow seryjnych? a INNE LEGALNE progi tez nie chodza? moze program jest fake'em i dziala wbrew pozorom dokladnie tak jak ma dzialac! :] zadne LEGALNe IDE Ci nie wystarcza? dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmus Napisano Maj 17, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2005 program działa tak jak ma działac czyli nie działa .. ale poradziłem sobie w inny sposób .. wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzabcio Napisano Maj 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2005 JBuilder 2005? Gratuluję wyboru! Prawdziwy mercedes wśród wszystkich IDE Javy. Ma jednak pewną wadę - standardowo nie ma serwera z EJB. Posiada tylko Tomcata, na którym uruchomisz aplikację sieciową (serwlety, JSP) ale EJB już nie. Proponuję jBossa (darmowy ale straaaasznie długo się uruchamia). Druga wada to brak żródeł dla J2ME lecz także można łatwo doistalować (Wireless Toolkit). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Maj 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2005 JBuilder 2005? Gratuluję wyboru! Prawdziwy mercedes wśród wszystkich IDE Javy. [ciach] jak juz pisalem, uzywam Netbeans. w drugiej mojej pracy mam mieć JBuilder'a, ale we wczesniejszej wersji "X". Czy to tez takie "luxusowe" IDE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzabcio Napisano Maj 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2005 Hehe. Czyżby mała ironia? NA PRAWD na JBuilderze robi się inaczej! Przyjemniej przede wszystkim - tylko, że trochę czasu zajmuje dotarcie do wszystkich niuansików. A JBuilderX od JBuilder2005 nie różni się praktycznie niczym. A w zasadzie jedynie małymi, kosmetycznymi zmianami. Tak (_na prawdę_ → naprawdę) ORT różni się tylko jednym (ale ważnym) elementem - obsługuje JDK1.5. Podczas zmiany domyslnego JDK w X-ie i dodaniu pierwszego lepszego przycisku podczas budowania wyskakiwał błąd o niekompatybilności. Hmm... Przynajmniej u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Maj 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2005 Hehe. Czyżby mała ironia? nawet jesli wkradla sie odrobina ironii, to calkowicie niezamierzona NA PRAWD na JBuilderze robi się inaczej! Przyjemniej przede wszystkim - tylko, że trochę czasu zajmuje dotarcie do wszystkich niuansików. A JBuilderX od JBuilder2005 nie różni się praktycznie niczym. A w zasadzie jedynie małymi, kosmetycznymi zmianami. Dzieki piekne za info.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi