San Napisano Maj 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2005 Witam! mam pytanie odnośnie mikrodystrybucji Linuksa. jak nagrać obraz bootowalnej płyty w taki sposób by można było używać trybu graficznego w K3B? na stronie cinemix.prv.pl jest opisany sposób nagrywania takich płyt ale w konsoli. ja bym chciał mieć możliwość wybrania takich opcji jak ukrywanie itp. Pozdrawiam! San Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazdor_online Napisano Maj 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2005 Co do opcji bootowania w k3b, to może się mylę, ale wydaje mi się, że nie w programie wypalającym się to robi, tylko to plik .iso musi być już w ten sposób zbudowany (na potwierdzenie - obrazy płytki instalacyjnej fedory normalnie nagrywamy bez szczególnych opcji, a bootuje się) Taki wniosek mogę wytoczyć po kilkukrotnym remasteringu Knoppixa. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San Napisano Maj 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2005 Dzięĸi! w międzyczasie wypróbuję. Pozdrawiam! San Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Maj 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2005 mozna samemu stworzyc bootowalna plyte CD/DVD, ale trzeba posiadac bootsector (w formie pliku, ewentualnie trzeba go samemu zrobic), nastepnie wybieramy w K3B: Projekt>Edit Boot Images... nastepnie wskazujemy plik z bootsectorem, potem przenosimy do okna kompilacji pliki ktore chcemy umiescic na plycie i wypalamy, oczywiscie bootsector musi byc dopasowany do plikow startujacych ktore umiescimy na plycie CD/DVD: wazna jest sciezka dostepu itd. pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San Napisano Czerwiec 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 normalnie nagrywamy bez szczególnych opcji, a bootuje się znaczy się wrzucasz cały obraz? jako dysk z danymi? :shock: @perl czyli mam edytować obraz płytki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi