Yuo Napisano Maj 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2005 Uruchamiam KDE, i... nie ma dźwięku. Włącza się dopiero, gdy uruchomię [menu] -> ustawienia systemowe -> soundcard detection. Aplikacja przestaje reagować po kliknięciu przycisku test dźwięku. KDE wywala błąd aplikacji, ale dźwięk jest. Po kilku minutach odgrywa ten dźwięk testowy. I tu jest problem - pojawia się ni (_z tąd_ → stąd) ORT, ni zowąd dźwięk, który przypomina "plum" wody... jest to denerwujące... po jakimś czasie przestaje, jednak... przeszkadza. I jeszcze jedno: dźwięki systemowe są odtwarzane z opóźnieniem, np. minimalizowane okno jest już niewidoczne, a dźwięk dopiero wtedy zaczyna brzmieć... Jak sobie z obydwoma problemami poradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolly444 Napisano Maj 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2005 Centrum stetrowania ---> dźwięk i multimedia ---> System dźwiękowy ---> tu zacznij Pierwsza zakładka: Ogólne Włącz system dźwięku: włącz Dźwięk sieciowy: wyłącz Zapobieganie przerwom w odtwarzaniu: włącz 232 milisekund <---- nie przesadź z buforem to przecież RAM Opcja uruchom z najwyższym możliwym priorytetem: włącz Zatrzymaj automatycznie: wyłącz Druga zakładka: Sprzęt Wybór i konfiguracja karty dźwiękowej Wybierz kartę dźwiękową: Rozpoznaj automatycznie Pełny duplex: wyłączony Próbkowanie: wyłącz Jakość: Domyślnie Reszta wyłączona Wybierz urządzenie midi: no midi brak no i jest wyłączone he he W takiej konfiguracji powinno chadzać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yuo Napisano Maj 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2005 ustawiłem tak, jak radziłeś, i dalej to samo... (nie restartowałem systemu). Bufor dałem na prawie maksimum, a dalej jest znaczne opóźnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi