margrand Napisano Maj 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2005 Z ogólnie dostępnych informacji i wszelkiego typu raportów wynika, że ocr (języka polskiego) pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT praktycznie nie istnieje. Z praktyki wiem, ze pod windows -FineReader to jeden z przodujących programów, jak nie najlepszy. Czy ma ktoś doświadczenie w uruchomieniu tej aplikacji przez (wine). lub inny emulator. Spotkałem się jakiś czas temu z informacją o FineReader Engine dostępnym pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT, lecz nigdzie nie mogę go spotkać. Zachęcam do dyskusji i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yuo Napisano Maj 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2005 ja mam pewne doświadczenie z wine'em... pierwszą rzeczą, jaką bym zrobił, to PRÓBA instalacji FineReadera... chyba wiesz, jak się uruchamia programy przez wine'a: wine program.exe jak się zainstaluje - dobrze, jak się nie zainstaluje - trochę gorzej... Przy winie trzeba próbować. Aplikacje, których nie ma w bazie obsługiwanych mogą działać, np. GG (ale otwarcie okna rozmowy powodowało błąd aplikacji) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margrand Napisano Czerwiec 8, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2005 Ponawiam prośbę - zgodnie z pytaniem. Próby uruchomienia FineReadera (posiadam jedynie wersję 7) nie dały skutku. Może jednak ktoś przeprowadził próby na innych wersjach. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi