mas-kaz Napisano Maj 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2005 sprawa wyglada nastepujaco, update'owalem gnoma do wersji 2.10 jak zwykle nie przebiegla prosto, ale udalo sie. po calej operacji restart systemu i zdziwienie duze bo oficialanie wedlug systemu to ja nie mam gnoma! nie moge go wybrac jako menadzera przy wyborze sesji, a po komendzie "switchdesk" pojawilo sie to "GNOME not installed!" ale gnome jest, pod kde spokojnie (co dla mnie dziwne) moge uruchomic panele, nautilusa... komenta "yum install gnome" - "Nothing to do", "yum update gnome-*" - "no update match" wiec teraz mam pytanie co trzeba gdzies dopisac zeby znow moc cieszyc sie gnomem? (mam nadzieje ze jest wyjscie bez usuniecia i ponownwgo zainstalowania gnome) help please!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Maj 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2005 Możesz spróbować zrobić coś takiego: w /etc/sysconfig/desktop wpisz to: DESKTOP="GNOME" DISPLAYMANAGER="GNOME" Może coś pomoże... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mas-kaz Napisano Maj 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2005 niestety nic nie pomoglo (uwielbiam bledy ktorych jeszcze nikt nie mial ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2005 update'owalem gnoma do wersji 2.10 Skąd masz te paczki? W oficjalnych repozytoriach jest tylko 2.8. oficialanie wedlug systemu to ja nie mam gnoma! Pewnie błąd w paczkach z Gnome 2.10. Zgłoś to osobie, która robiła te RPM-y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mas-kaz Napisano Maj 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2005 paczki mialem z nrpms.net rozwiazanie bylo trywialne, ale kto by na to wpadl ze brakuje jednej paczki z helpera switchdesk dowidzialem sie ze za sesje gnoma odpowiada plik konfiguracyjny gnome-session ktorego nie bylo sciagnolem ponownie "gnome-session" i zainstalowalem gnome juz dziala teraz tylko problem kolejny z szalejacymi panelami (wlasciwosci nie dizlaja) ale to juz chyba sobie poradze:) dzieki wielki za wskazowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi