ollerm Napisano Maj 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 22, 2005 Mam następujący problem. Zainstalowałem Fedore Core 3 na nowym serwerze, w którym są karty sieciowe 3com'a (3c905B). Wcześniej pracował tam RH9 i wszystko było OK. Podczas uruchamiania systemu podnosi karty i wszystko niby jest OK. Ale przy próbie pingowania z inngo kompa na serwer, albo z serwera, wyskakuje że host jest nie osiągalny. Firewall wyłączony. Proszę o pomoc -- Miłosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Maj 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2005 A co pokazuje ifconfig -a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ollerm Napisano Maj 23, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2005 Wszystkie interfejsy wyśiwtla poprawnie. po wydaniu polecenia lspci też wyświetla wszystko poprawnie. W pliku modprobe.conf jest moduł do karty 3c59x, a nie do 3c90x. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry Napisano Maj 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2005 Masz podobny problem do mojego i tez mam to samo w modprobe.conf nie rozwiazalem go jeszcze Sprawdz tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi