kamillys Napisano Maj 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2005 mam problem z wine. cokolwiek bym chcial uruchomic wyswietla mi [root@localhost ~]# wine Don't know how to set arch to -3 [root@localhost ~]# wine d*pa Don't know how to set arch to -3 Sorry za wulgaryzm ale mnie to w***. cokolwiek bym nie wpisal po wine - wywala cos takiego- help me please!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Maj 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2005 (edytowane) masz tak samo gdy wejdziesz od /usr/bin i wklepiesz ./wine jako user lub jako root? Poprawiłem polecenie do uruchomienia wine Edytowane Maj 27, 2005 przez _PaT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Maj 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2005 więc zrobiłem tak: cd /usr/bin ./wine i nic - to samo. instalowałem pakiet rpm "wine-0.20040505-1.rhfc2.nr.i386.rpm" (dla wiadomosci) ale nic poza tym do wine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Maj 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2005 A którą wersje Fedory Ty masz? Bo paczka jest przeznaczona dla FC2, więć na wersji 3 ma prawo nie ruszyć. Jeżeli masz FC3, to radze poszukać tej paczki na http://rpm.pbone.net lub zainstalować przez apt/yum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Maj 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2005 OK rozwiązałem problem. Oto instrukcja: 1.ściągnąć najnowszą wersje WINE 2.ściągnąć najnowszą wersje WINE-devel tej drugiej paczki zabrakło A przy okazji- mam FC3, kupione z LINUX+ Extra. paczka "wine-0.20040505-1.rhfc2.nr.i386.rpm" była na 4-tej płycie CD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 28, 2005 2.ściągnąć najnowszą wersje WINE-devel tej drugiej paczki zabrakło Z jakiego repozytorium ściągasz te paczki? Najlepiej kierować się tym opisem → http://80.55.221.90/~gajownik/linux/fedorafaq/#wine i ściągać ze strony Wine. Paczka devel nigdy nie była wymagana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi