Cezary_Przywuski Napisano Maj 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2005 Pytanie jest takie , jak stwierdzić jaką temperature mam na procesorze polecenie sensors-detect (pakiet LM_Sensors) nie specjalnie coś wykrył co zna . Polecenie lm_sensors nie zwraca żadnych interesujących temperatur Komputer to Dell PowerEdege SC1420 z procesorem Intel Xeon Os : Fedora Core 3 kernel : 2.6.11-1.14_FC3 pakiet lm_sensors : 2.8.7-2 Czy ktoś może zna jakiś inny pakiet do monitorowania takich rzeczy ? albo przychodzi mu do głowy jakieś rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCiNWz Napisano Maj 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2005 Witam. A załadowałeś odpowiednie moduły?? U mnie na nForce2 ładuje sobie modprobe i2c-nforce2 modprobe i2c-isa modprobe eeprom modprobe w83781d Dla siebie musisz dopasować odpowiednie. Czy ktoś może zna jakiś inny pakiet do monitorowania takich rzeczy ? Może Xmbmon, podobno nie wymaga do działania żądnych dodatkowych modułów jądra, ale nie wiem bo nie sprawdzałem. Jeszcze mogę polecić Hddtemp-pokazuje temp. dysków, całkiem przydatne. PzdR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezary_Przywuski Napisano Maj 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2005 spróbowałem i te twoje moduły ,ale niestety , nie działa , - podejrzewam że to ze wzglęu na serwerowy charakter płyty , [ w dzień roboczy pomęcze jeszcze helpdesk della :] ten drugi program jeszcze sobie oblookam ,co do temperatury dysków tam jest RAID ,więc może nie działać [ sprawdze to powiem ] , ale wylookałęm że można sprawdzić na zwyczajnych dyskach IDE , przez SMART ale dzięki za info , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Maj 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2005 musisz zaladowac moduly pasujace do Twojego motherboarda, hehe, prawie na pewno nie jest ona na nForcie.. o ile mnie pamiec nie myli, to konfigurator lm_sensors wyrzuca na koniec konfiga do ladowania potrzebnych modulow. PS helpdesk moze Ci w tym nie pomoc, ale obym sie mylil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezary_Przywuski Napisano Czerwiec 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 1, 2005 Jak napisałem wcześniej polecenie sensors-detect , nic nie wykrywa Serwis Della , faktycznie nic nie pomógł - przynajmniej spróbowałęm może zapytam się ich o typ płyty - może to jest jakaś normalna płyta a nie samoróbka dell-a , ale pewno to samoróbka della ,albo robiona dla niego na zamowienie cóż problem chyba nie rozwiązywalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi