dawidson Napisano Maj 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2005 Witam Mam sambe która działa jako BDC jest w domenie Problem polega na tym ze jeden z komuterów mimo ze został dołączonoy do domeny nie chce się podpiąć do zasobów serwera. prosi o uzytkownika i haslo wszystkie pozostałe i uzytkownicy bez problemu. musiałem ustawić konto gosc aby osoba na tym komputerze mogła dostać się do zasobów jest to problem bo wszyscy nie autoryzowani mogą przegladać zaosoby w logach tez komputera w sambie jest: Failed to verify incoming ticket! A kiedy jest jako gosc no network interfaces found Co z tym robić Mam uzytkowikow w domenie ktorzy maj takie same konta w sambie Np. kowalski samba domena kowalski i kiedy katalog jest w sambie wlasciciel kowalski grupa kowalski to kowalski wchodzac na katalog ma odmowe dostepu. winbind rozpoznaje grupy z domeny i widzi go jako uzytkownika w domenie. I Jescze jeden problem Czy jezeli konta na sambie jak domena to po zdjecia samby jako czlonka domeny zasoby nadal beda dostepne i uzytkonicy nie beda musieli podawac hasla do zasobow ? --------------------------------------------------------------- Jezeli chodzi o no networ interfaces found to byl banal az mi wstyd chodzilo na ktorej karcie lub interfejsie ma chodzic samba to jasne ze zle wpisalem. Natomiast failed incoming ..... nadal jest problem jest tylko z jednym komputerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi