majerskim Napisano Maj 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2005 Witam! Na wstęppie chciałbym się przywitać A teraz do rzeczy. Mam AMD 64 na gigabyte K8N-U-9 z grafika Leadteka GF6600GT TDH Ex i GB Twinmosa CL2.5. Jak instaluję FC3_64 to przbieg instalacji(kopiowania) przebiega poprawnie, aż do pierwszego włączenia systemu. Wtedy na ekranie się ukazują różnokolorowe kreseczki i jest zwis. Jak instaluję FC3_32 to wszystko przebiega bez problemowo. Chciałbym nadmienić,iż ten sam problem jest z poprzednimi wersjami systemu. Co to może być?? Z góry dzięki, Majer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkatraz Napisano Maj 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2005 mi FC 3 x86-64 weszla ok, dopiero po zaczely sie problemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2005 Mam AMD 64 na gigabyte K8N-U-9 z grafika Leadteka GF6600GT TDH Ex PCI-E? http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...?showtopic=3990 Jesli problem wystepuje po instalacji, to co to ma wspólnego z działem Instalacja systemu? Przenoszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Maj 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2005 Konfiguracja prawie taka sama jak u mnie @gajownik dał ci linka z rozwiązaniem problemu ale ja dorzuce tylko w skrócie: Najpierw uruchom system w trybie 3 (opcja startowa jądra) następnie zaktualizuj yuma - nowa wersja już radzi sobie z zależnościami 64 bitowymi i nie robi problemów opisanych w w/w temacie. następnie zaktualizuj xorg yum -y upgrade xorg* następnie wyedytuj plik /etc/X11/xorg.conf i zmień sterownik ekranu z vesa na nv i teraz odpal system w trybie 5 (opcja jądra). Wszystko powinno zachulać jak należy. Jeśli masz ochote możesz jeszcze doinstalować stery od nvidii jeśli chcesz mieć akcereację 3D w linuksie (mi nie jest potrzebna bo i tak w linie nie gram ) Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi