deymian Napisano Czerwiec 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2005 Mam problem z dzwiękiem pod FC3. Na kocie root działa wszystko oki. Kiedy przechodzę na swoje konto nie słychać dźwięku. Dopiero po uruchomieniu alsamixer i przesunięciu kanału master działa. Na pewno chodzi o zapis ustawień na moim koncie i automatyczny start, tylko nie wiem jak to zrobić (plik rc.local wyedytowałem i dopisałem właściwą linijkę). Poradzcie cos. Pliz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2005 Na kocie root działa wszystko oki. Konto roota nie służy do takich rzeczy. Kiedy przechodzę na swoje konto nie słychać dźwięku. Dopiero po uruchomieniu alsamixer i przesunięciu kanału master działa. Jakie środowisko graficzne? W KDE wystarczy wrzucić na panel aplet "Mikser dźwięku". Gdzies kiedyś słyszałem, że instalacja paczek alsa-* z Rawhide'a komuś pomogła. Spróbuj je zaktualizować. Tu masz mirror → http://sunsite.mff.cuni.cz/pub/fedora/deve...86/Fedora/RPMS/ plik rc.local wyedytowałem Często środowiska graficzne same potem ustawiają głośność w zależności od ustawień użytkownika, więc zmiany w rc.local nie odniosą żadnego skutku. i dopisałem właściwą linijkę Jaką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi