beatl68 Napisano Czerwiec 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2005 Problem mam jak w tytule. Jak podzielić transfer internetowy aby w trakcie pracy amule inni mogli pracować "normalnie"? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Czerwiec 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2005 z FAQ aMule (zawsze uderzaj do zrodla) What is the real point on setting up Line Capacities in Preferences? Shouldn't aMule only care for the Bandwidth Limits? aMule really only cares for the Bandwidth Limits. Line Capacities are only set for the Statics display. Let's see: Imagine you have a 100KBps connection, imagine you want to set the Limit at 40KBps because you have a web server which needs a minimum of 60KBps to serve all the petitions. Now imagine you download rare indonesian free songs. You most surely never download at more than 3KBps ever. So, you could set Line Capacities at 5KBps so that the graph at Statics has some meaning, since if you set it up as a 100KBps connection, the graph will show an horizontal line with no meaning at all. albo iptables i porty (chyba da sie?) chyba nawet bylo o tym na forum, ale ja Ci nie podpowiem bo nie wiem. Muła nie uzywam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kRIMIsEK Napisano Czerwiec 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2005 HTB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beatl68 Napisano Czerwiec 2, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2005 No tak! Jasne zaczynać od źródła. Moje źródło to fedora.pl. Dzięki za podpowiedź! Zaczynam kombinować przy iptables. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Czerwiec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2005 O ile mi się wydaje to w ustawieniach muła się poaje maksymalną przepustowość łącza a obok wpisuje się ile z tego łącza ma zabierać muł. Ja mam np. ustwaione w neo 128 na 12kB no i można działać Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blazejwiecha Napisano Czerwiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2005 Możesz też użyć programiku trickle !!!!! Na forum juz była mowa o nim Możesz przyciąć i download i upload Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi