marciek Napisano Maj 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2004 Witam ... .. . Wiecie może jak zrobić dyskietke startową do ' Fedory 2 ' . Tak żeby ruszyć z dyskietki i zainstalować z dysku system :) Prubowałem już plik ' diskboot.img ' i ' boot.iso ' programem ' rawrite ' i ' rawritewin ' i nic W programie ' rawrite ' pisze Controller has failed A w programie ' rawritewin ' jak kce zabotowac z dyskietki to nic się nie dzieje, poprostu ładuje mi system Wiecie jak się robi tą p......... dyskietke ..... Z góry dzięki .... PozdrOoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luka Napisano Maj 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2004 http://www.redhat.com/docs/manuals/linux/R...TEPS-MAKE-DISKS a wystarczylo troche poszperac pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciek Napisano Maj 19, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2004 No spoko . pisze tam . tylko ze jak napisalem wyzej . jakos niekce mi sie zgrac ta dyskietka . a mozebyc dyskietka od FC1 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luka Napisano Maj 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2004 hehe, no tak, jakos mi nie wyswietlilo calego Twojego postu z ta dyskietka od FC1 to nie wiem, sproboj boot.iso nie mozesz normalnie wypalic na plytke ? na 100% pojdzie Ci z rescuedisk pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciek Napisano Maj 19, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2004 na 100% pojdzie Ci z rescuedisk No tak na pewno, no ale nie mam nagrywarki i dlatego właśnie kce z dyskietki zabotowac A ty robiłeś ' dyskietke startową ' bo mi się nie kce zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 20, 2004 A ty robiłeś ' dyskietke startową ' bo mi się nie kce zrobić I się nie zrobi :-( Nie wiedzieć czemu, ale wywalili obrazy dyskietek z FC2. Jedyne co zostało to diskboot.img, które można nagrać na USB pendrive. Tak jak użytkownik Luka napisał, spróbuj te z FC1 - jeśli nie masz płyty, to tu masz obrazy dyskietek. Może ruszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciek Napisano Maj 20, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 20, 2004 No zrobiłem se dyskietke z ' FC1 ' . Daje na żeby mi czytalo z dysku - daje na partycje Wina ' /dev/hda6 ' - wpisuje nazwe ' FC2-i386-disk1.iso ' no kapa pisze mi że pliku nie znaleziono. :| (_niewiem_ → nie wiem) ORT dlaczego Zna ktoś na to lekarstwo ??. ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 20, 2004 Próbowałem to zrobić z dyskietki i też nie idzie. Sprawdzałem logi na konsoli - obraz znajduje, montuje je, ale już wewnętrzne pliki instalatorowi nie pasują :-/ Może to Ci pomoże: http://www.redhat.com/archives/fedora-list...y/msg03696.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alvaro Napisano Maj 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2004 Coś czuję że do pracy dyplomowej zostawie narazie FC1 a FC2 potestuje po obronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2004 Jest chyba jeszcze jedno rozwiązanie: można wykorzystać do tego Loadlin. Kiedyś uruchamiałem tak minidystrybucje (jądro 2.0.36 ^_* ), bo z dysku uruchamiały się szybciej niż z dyskietki. Jak ktoś chce, to może przejrzeć rozdział 3.6 z manuala do systemrescuecd: http://systemrescuecd.org/manual.en.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi