HqPL Napisano Czerwiec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2005 Witam wszystkich. Mam mały problem z mplayerem. Za kazdym razem jak probuje otworzyc jakis film wyskakuje blad inicjacji kary video (-vo) Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device Probowalem zmienic cos z tym mplayer -vo, ale nie dalo to zadnego rezultatu. Teraz troszkę danych : Mplayera zainstalowalem wczoraj przez yum install mplayer. Repka nie pamietam, ale moze to byc DAG. niestety nie mam przebiegu instalik. FC3, 2.6.11... No nie wiem co jeszcze moge napisac - a moze to ze FC mam od 3 dni i nic nie umiem a i zadnego topica na ten temat nie znalazlem ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2005 Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device Zmień wtyczke video na np. xv albo inną. Było o tym już wiele razy, więc trzeba uznać, że przeoczyłeś ;> http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...hl=initializing http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...hl=initializing I jeszcze kilka(naście) inych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HqPL Napisano Czerwiec 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2005 Wielkie dzieki i sorki za powielanie tematu, ale wczesniej uzylem sercza i nie znalazlem tego co chcialem, szukalem pod mplayerem a nie bledem ktory wywalil. Teraz wszystko dziala dzieki C ya. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Czerwiec 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2005 (edytowane) Ja mam problem innej natury,mlayer nie chce sie uruchomić,a gdy wpisze w konsoli gmplayer to wyskakuje MPlayer 1.0pre7-3.4.3 © 2000-2005 MPlayer Team CPU: Advanced Micro Devices Athlon MP/XP/XP-M Barton (Family: 6, Stepping: 0) Detected cache-line size is 64 bytes CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 1 3DNow2: 1 SSE: 1 SSE2: 0 vo: X11 running at 1024x768 with depth 24 and 32 bpp (":0.0" => local display) Cannot load font: CP 1250 Linux RTC init error in ioctl (rtc_irqp_set 1024): Permission denied Try adding "echo 1024 > /proc/sys/dev/rtc/max-user-freq" to your system startupscripts. Opening joystick device /dev/input/js0 Can't open joystick device /dev/input/js0 : No such file or directory Can't init input joystick Setting up LIRC support... mplayer: could not connect to socket mplayer: No such file or directory Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control. i gdy zamkne konsole wyskakuje komunikat Mplayer interrupted by signal 1 in module: unknow i następny komunikat Mplayer crashed.This shouldn't happen. It can be a bug in the mplayer code_or_in your drivers_or_in your gcc version .If you think it's Mplayer's fault,please read DOCS/HTML/en/bugreports.html and follow the instructions there.We can't and won't help unless you provide this information when reporting and possible bug to wyżej może zawierać błędy bo musiałem ręcznie przepisać a mój nagielski nie jest zbyt mocny Dziś sprawdziłem u taty na koncie i działa mplayer , tak samo pluginy do xmms u niego na gnome nic nie chce a u mnie krzyczy,moze te konto jest felerne:-( skasować pliki konfiguracyjne w home/user/.mplayer i działa:) Edytowane Czerwiec 15, 2005 przez swiatex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi