Skocz do zawartości

Xfce/fluxbox + Rox-filer

lszk

Rekomendowane odpowiedzi

W obu powyższych po kliknięciu prawego myszy rozwija się menu.Jak odpale wtedy rox'a, to już niestety te menu się nie rozwinie. A widze, że w takim xfce, gdzie teraz siedze, że się nie da inaczej do tego menu dostać, bo nie nic na pasku.

Kiedyś w necie widziałem różne screeny xfce z rox'em*, więc jakoś sobie ludzie musieli poradzić z tym menu. Jakby ktoś coś wiedział, to czekam** ;)

* (_flux'a_ → fluksa) ORT z roxem bodajże też ...

** na info dot. (_flux'a_ → fluksa) ORT też ;)

[edit]

screen z xfce

• 2 weeks later...
I bardzo latwo mozna ja dodac.

No to się właśnie pytam, jak ją zrobić :P Nie wiem, może mam za słabe okulary, ale jakoś nic tam nie wypatrzyłem, dzięki czemu możnaby dodać rozwijające się menu na pasek ;)

Kliknij na pasek (najlepiej przy rogach) prawym klawiszem i pojawi Ci sie menu. Wybierz "add item", wyswietli sie okienko z dostepnymi przyciskami do wrzucenia na pasek zadan. O ile mnie pamiec nie myli powinno byc cos takiego jak "xfce menu" albo "menu". Po wybraniu tego pozostaje Ci tylko umiejscowienie tego na pasku. To wszystko, po tej operacji bedziesz juz mial upragnione menu :)

ech.. no tak.. cytat z FAQ Rox'a

Q: The XFce root menu doesnt work with the pinboard, and 'Pass all backdrop mouse clicks to window manager' doesn't fix it

A: XFce's root menu is part of the xfdesktop module, which creates a single large root window to set background image and create the root menu. ROX's pinboard also creates a large root window for desktop icons. These two compete.

czyli ogolnie nie da rady w normalny sposob kliknieciem gdziekolwiek prawym klawiszem