avaj Napisano Czerwiec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2005 :lammer: Instaluję Fedora Core 3 na Asusie z dyskiem SATA. Ponieważ płyta posiada raida ULI próbuję do jakiegoś czasu je zainstalować niestety nadal Fedora nie widzi żadniego dysku a sterowniki producenta poprostu ignoruje. Ja je wybieram do instalacji a one znikają z listy znalezionego sprzętu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2005 Z tego co widzę po opisach tej płyty, to to nie jest prawdziwy RAID tylko fakeraid → http://linuxmafia.com/faq/Hardware/sata.html#fakeraid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avaj Napisano Czerwiec 8, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2005 dzieki za zainteresowanie ale w podanym opisie nie ma nic co mogłoby mi pomoc. Sterowniki producenta, które posiadam są dedykowane do Fedoa Core 3. A linux dalej odmawia wspolpracy. :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2005 Albo ja jestem ślepy, albo w tych sterownikach jest tylko moduł do standardowego kernela Fedory. Są tam w ogóle jakieś źródła? Jeśli nie, to te sterowniki można sobie w buty wsadzić, bo nie będziesz mógł w ogóle zaktualizować jądra Postaw lepiej system na linuksowym software'owym RAIDzie -- tak jak to jest napisane na podanej wyżej stronie, jest wydajniejszy i pewniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi