if22 Napisano Czerwiec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2005 Witam, mam pytanie, mam program napsiany w Javie, pod Windowsem juz go odpaliełem, a teraz jak odpalić go pod FC2? Śiągam już Javę: zródło i teraz co jeszcze doinstalować, jak odpalać?? Pod Windowsem uzywałem JCreatora LE. Pozdrwiam IF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Czerwiec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2005 [ciach]i teraz co jeszcze doinstalować, jak odpalać?? Pod Windowsem uzywałem JCreatora LE. dodaj na sciezke domyslna PATH sciezke do katalogu bin Javy. uruchamiaj za pomoca: java nazwa_klasy albo java -jar nazwaPorgramu.jar temat juz kilka razy poruszany... szczegoly na pewno znajdziesz na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
if22 Napisano Czerwiec 7, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2005 (edytowane) OK, dzięki za odpowiedź, doszedłem już do tego. Teraz koleiny problem, jak skompilować gdy mam program, który znajduje się w kilku plikach??? Przykład: plik1.java plik2.java . . . pilikn.java Wiem, ze gdy mam jeden plik to robię: javac plik1.java następnie java nazwa_glownej_klasy czyli powiedzmy java plik1 i dostaję wynik. Edytowane Czerwiec 8, 2005 przez Raven Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Czerwiec 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2005 [ciach]OK, dzięki za odpowiedź, doszedłem już do tego. Teraz koleiny problem, jak skompilować gdy mam program, który znajduje się w kilku plikach??? [ciach] z tego co wiem to jeden prog, moze posiadac tylko jedna 'klase glowna', ktora jest domyslnie uruchamiana, steruje calym programem.. uzywam do tego IDE, nie musze sie nad tym zastanawiac.. ale tak na zdrowy rozum, to skompilowalbym 'klase glowna', wszystkie pozostale chyba powinny sie podlaczyc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
if22 Napisano Czerwiec 8, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2005 (edytowane) ale tak na zdrowy rozum, to skompilowalbym 'klase glowna', wszystkie pozostale chyba powinny sie podlaczyc... Też mi się tak wydaje, że tak powinno być OK, ale w moim przypadku nie jest, wyskakują jakies błędy, teraz nie mogę ich wrzucić tutaj, bo mi linux padł. Probelm przedstawiłem tutaj. §4 punkt 6 Edytowane Czerwiec 8, 2005 przez Raven Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi