milupo Napisano Czerwiec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2005 Witam, Szukalem jak to poinstalowac na necie i na googlach ale wiekszosc opisow jest do FC3. Mam pytanie... czy z tej plyty (Neostrada tp) co jest dolaczona do modemu bedzie cos ? Na okladce jest napisane, ze obsluguje kernela 2.4 a jak wiadomo w FC2 jest kernel 2.6. Jak sobie z tym poradzic... ktos to w ogole odpalil (na oprogramowaniu z plytki oczywiscie) bez eagle? Pozdrawiam. Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCiNWz Napisano Czerwiec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2005 Osobiście odradzam sterowniki z płyty Neostrady i polecam jednak eagle-usb. Opis instalacji tutaj. PzdR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Czerwiec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2005 (tak skrotowo, bo pisze z pracy i nie moge sprawdzic dokladnie) (uzywaj eagle, te na plyce neo sa walniete (przynajmniej jak ja zamawialem neostrade to takie byly, nie wiem co teraz dolaczaja) 1. Instaluj sterowniki eagle: -sciagasz najnowsze wersje: rozpakowujesz, potem ./configure ./make ./make install 2. potem eagle-config (czy jakos tak) z listy wybierasz Usluga neostrada dla tpsa (PL01 - jeszcze sobie sprawdz) odpowiadasz na pytania: login, haslo, tak, tak 3. edytujesz plik /etc/resolv.conf (wpisuejsz DNS tpsy) 4. edytujesz chap-secrets (sprzwdz sobie dokladnie, ktory to plik) powinno byc tam cos takiego: twoj_login * haslo * adsl * adsl * (jakos tak) z tego pliku pozostaw tylko wpis o swoim loginie (cala linijka) reszte wywal 5. PS pisze z pracy wiec nie podam Ci dokladnei nazw plikow, muszisz doszukac, zreszta opis instalacji byl podany PS2 instalowalem steroniki eagle na: FC2, FC3, debianie, RH9, RH8 ... i wszedzie robie tak samo, wiec nie powinienes miec z tym problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi