Skocz do zawartości

Znowu Durna Aktualizacja Brak Regulacji

PZSmok

Rekomendowane odpowiedzi

Ratunku!!!

po raz kolejny aktualizowałem system i... nie działają regulatory dźwięku z panelu sterowania w opcjach nie ma możliwości wyboru urządzenia które ma być regulowane. Alsamixer wszystko działa. Tylko ja wolę pokręcić kółkiem myszy na głośniczku i wten sposób regulować głośność a nie otwierać dodatkowe okno. P000ooomocy

chyba to faktycznie jest wymysł szatana. Co aktualizacja to coś się wyłącza.

Może by na forum założyć taki dział - zaobserwowane bugi po aktualizacji i nie tylko. (apt-get dist-upgrade) (aaaa wywaliłem repo atrpms)

pozdr

Jeśli gnome to kilknij na pasku zadań PPM -> Dodaj do panelu -> Regulacja głośności. Jeśli nie masz jej na liście to dograj paczkę gnome-applets.

Apt-get i dist-upgrade... już parę razy odradzałem, ale rób jak chcesz... Na szczęście w FC4 nie będzie (_apt'a_ → apta) ORT :) Jupi!

Jeśli gnome to kilknij na pasku zadań PPM -> Dodaj do panelu -> Regulacja głośności. Jeśli nie masz jej na liście to dograj paczkę gnome-applets.

problem polega na tym że mam tą kontrolkę ale jeżeli otworzę Preferencje nie ma tam urządzeń którymi można sterować (puste okno),

po raz kolejny aktualizowałem system i... nie działają regulatory dźwięku z panelu sterowania w opcjach nie ma możliwości wyboru urządzenia które ma być regulowane.

apt Ci jakiejś paczki przez przypadek nie usunął z systemu? Sprawdź w logach.

Co aktualizacja to coś się wyłącza.

Nie potwierdzam. Jakich używasz repozytoriów?

Na szczęście w FC4 nie będzie (_apt'a_ → apta) ORT :) Jupi!

Przecież nigdy go nie było w Core :P Zawsze był dostępny w Fedora Extras.

na razie mam mało czasu więc zbyt dużo nie mogę pisać,

alsa domyślna, dźwięk jest, tylko KONTROLKI NA PASKU( panelu) nie kontrolują niczego jeżeli wciskam Otwórz regulację głośności to wywala komunikat

niestety nie znaleziono elementów i/lub miksera

sprawdziłem nie ma w systemie gnome-volume-control, alsamixer wszytko ok. kontroluje

Apt-get i dist-upgrade... już parę razy odradzałem, ale rób jak chcesz...

niestety nie rzeczytałem ... ale też miałem to samo wrażenie.

poza tym mam zależności rozsypane przez atrpms

Gajownik ----> niestety nie mam czasu sprawdzać w logach co się dokładnie stało ledwo odpisuję w tym wątku który sam założyłem

:D:D , może w niedzielę się dokładnie tym zajmę ale - -- chyba jestem na tropie

pozdr