PZSmok Napisano Czerwiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 Ratunku!!! po raz kolejny aktualizowałem system i... nie działają regulatory dźwięku z panelu sterowania w opcjach nie ma możliwości wyboru urządzenia które ma być regulowane. Alsamixer wszystko działa. Tylko ja wolę pokręcić kółkiem myszy na głośniczku i wten sposób regulować głośność a nie otwierać dodatkowe okno. P000ooomocy chyba to faktycznie jest wymysł szatana. Co aktualizacja to coś się wyłącza. Może by na forum założyć taki dział - zaobserwowane bugi po aktualizacji i nie tylko. (apt-get dist-upgrade) (aaaa wywaliłem repo atrpms) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Czerwiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 Polecam debiana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Czerwiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 Repo wywaliłeś, ale pewnie zostały jakieś pakiety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Czerwiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 Jeśli gnome to kilknij na pasku zadań PPM -> Dodaj do panelu -> Regulacja głośności. Jeśli nie masz jej na liście to dograj paczkę gnome-applets. Apt-get i dist-upgrade... już parę razy odradzałem, ale rób jak chcesz... Na szczęście w FC4 nie będzie (_apt'a_ → apta) ORT Jupi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Czerwiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 Na szczęście w FC4 nie będzie (_apt'a_ → apta) ORT Jupi! uuuuuuuuuuuuu ;( nie dobrze............... ale sadze ze ktos dorobi paczke nieoficjalna, repo itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano Czerwiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 ale sadze ze ktos dorobi paczke nieoficjalna, repo itp Na szczęście, na pewno ktoś się tym zajmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PZSmok Napisano Czerwiec 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 Jeśli gnome to kilknij na pasku zadań PPM -> Dodaj do panelu -> Regulacja głośności. Jeśli nie masz jej na liście to dograj paczkę gnome-applets. problem polega na tym że mam tą kontrolkę ale jeżeli otworzę Preferencje nie ma tam urządzeń którymi można sterować (puste okno), Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Czerwiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 Alsa domyślna?? Wszystkie biblioteki z tego samego repo? Tak samo jest w profilu (_root'a_ → roota) ORT? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 po raz kolejny aktualizowałem system i... nie działają regulatory dźwięku z panelu sterowania w opcjach nie ma możliwości wyboru urządzenia które ma być regulowane. apt Ci jakiejś paczki przez przypadek nie usunął z systemu? Sprawdź w logach. Co aktualizacja to coś się wyłącza. Nie potwierdzam. Jakich używasz repozytoriów? Na szczęście w FC4 nie będzie (_apt'a_ → apta) ORT Jupi! Przecież nigdy go nie było w Core Zawsze był dostępny w Fedora Extras. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PZSmok Napisano Czerwiec 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2005 na razie mam mało czasu więc zbyt dużo nie mogę pisać, alsa domyślna, dźwięk jest, tylko KONTROLKI NA PASKU( panelu) nie kontrolują niczego jeżeli wciskam Otwórz regulację głośności to wywala komunikat niestety nie znaleziono elementów i/lub miksera sprawdziłem nie ma w systemie gnome-volume-control, alsamixer wszytko ok. kontroluje Apt-get i dist-upgrade... już parę razy odradzałem, ale rób jak chcesz... niestety nie rzeczytałem ... ale też miałem to samo wrażenie. poza tym mam zależności rozsypane przez atrpms Gajownik ----> niestety nie mam czasu sprawdzać w logach co się dokładnie stało ledwo odpisuję w tym wątku który sam założyłem , może w niedzielę się dokładnie tym zajmę ale - -- chyba jestem na tropie pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi