zoltodziub Napisano Czerwiec 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 wielkie dzieki wojtekjs. a da sie jakos z grafiki? bo z terminala w domu nie wszyscy obczaja. korzystam z kde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 Zainstaluj pakiet mplayer-gui. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Czerwiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 Powinien się pojawić skrót w menu. Przynajmniej to się tyczy GNOMA. A pakietu mplayer-gui nie mam w ogóle, nawet nie mogę go znaleźć na repo i mimo to mam graficzną wersję. Może coś pozmieniali w rpmach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 A pakietu mplayer-gui nie mam w ogóle, nawet nie mogę go znaleźć na repo i mimo to mam graficzną wersję. Właśnie sprawdziłem u siebie (Debian) i też jej nie mam, ale dałbym sobie ręke uciąć, że w Fedorze była taka paczka... A jeszcze, żeby uruchomić graficzną nakładkę, to przecież wcale nie musi być skrótu w menu... Wystarczy na konsoli na userze wpisać gmplayer & [edit] Do poniższego posta: lece sprawdzić na Fedore, czy rzeczywiście dobrze mi się wydaje... [edit 2] Ooo widze, że już ktoś potwierdził, więc nie sprawdzam nawet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltodziub Napisano Czerwiec 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 wiem ze to szczyt lenistwa, ale moglbys mi podac skad sciagnac mplayer-gui lszk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Czerwiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 a w moim apcie jest mplayer-gui. Choc nie wiem czy dziala bo nie uzywam w FC PS. KMplayer, nakladka dla KDE Mozesz ja zainstalowac wiem ze to szczyt lenistwa, ale moglbys mi podac skad sciagnac mplayer-gui lszk? http://rpm.pbone.net/ i dla FC3 znajdz mplayer-gui, jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Czerwiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 Też mi się tak wydaje, musieli coś uprościć z rpm'ami... Ale i tak tego gui nie używam, bo nie wiem czemu strasznie spowalnia... Hm... dziwne... [wojtekjs@fedora ~]$ rpm -q mplayer-gui package mplayer-gui is not installed [wojtekjs@fedora ~]$ apt-shell Reading Package Lists... Done Building Dependency Tree... Done Welcome to the APT shell. Type "help" for more information. apt> search mplayer-gui mplayer-gui - GUI for MPlayer apt> exit [wojtekjs@fedora ~]$ yum search mplayer-gui Searching Packages: Setting up Repos Reading repository metadata in from local files livna-stab: ################################################## 217/217 freshrpms : ################################################## 33/33 freshrpms : ################################################## 291/291 updates-re: ################################################## 843/843 freshrpms : ################################################## 620/620 No Matches found Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltodziub Napisano Czerwiec 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 kdelibs >= 6:3.4.0 jest wymagany przez kmplayer-0.8.4-0.2.a.3.kde.i386 libxine.so.1 jest wymagany przez kmplayer-0.8.4-0.2.a.3.kde.i386 to mi wyskoczylo przy instalce KMplayer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Czerwiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 YUM!!! A dla niewtajemniczonych dodam: yum -y install kmplayer Po co się męczyć z zależnościami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 Więc teraz co? Walka na nowo z kplayerem? Wpisz apt-cache search [poszukiwana_fraza] i w miejscu tego nawiasu wpisuj nazwy brakujących plików. To, co wypluje to zainstaluj. Ew. skorzystaj z wyszukiwarki na http://rpm.pbone.net [zaznacz tylko, że chcesz dla FC3]* Tak od siebie, to radziłbym Ci jednak zostać przy mplayerze *To tak tylko gwoli dodatku, gdyż zacznij jednak używać (_yum'a_ → yuma) ORT/(_apt'a_ → apta) ORT... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltodziub Napisano Czerwiec 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 sorki zapomnialem o yum'ie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Czerwiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 Sorry, yum chyba nie działa Przynajmniej mi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltodziub Napisano Czerwiec 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 Setting up Install Process Setting up Repo: base repomd.xml 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 Setting up Repo: updates-released repomd.xml 100% |=========================| 951 B 00:00 Reading repository metadata in from local files base : ################################################## 2622/2622 primary.xml.gz 100% |=========================| 322 kB 00:05 MD Read : ################################################## 843/843 updates-re: ################################################## 843/843 No Match for argument kmplayer Nothing to do to dobrze???? :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 Nie. Dodaj sobie do (_yum'a_ → yuma) ORT repozytoria livny i fedora-extras. Są w FAQ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Czerwiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 Nie. Tam powinno być kplayer. Chyba o ten program chodziło nie? Ja nie mam KDE.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi