rUstU Napisano Czerwiec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2005 tylko sie nie smiejcie ale albo ja jestem slepy albo sam nie wiem :-) potrzebuje stery do standardowego jadra 2.6.9-1 . nie chce instalowac z tej paczki ze stronki nvidii a na http://rpm.livna.org/fedora poprostu nie widze :-) jest do 2.6.8 i do 2.6.10 ale nie ma do 2.6.9 :-) moze przeoczylem tylko ze sprawdzalem kilka razy moze ktos sie nie zdenerwuje ze znowu takie banalne pytanie i mi pomoze :-) z gory thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Czerwiec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2005 z FAQu ktore powinienes odwiedzic.... yum install nvidia-glx kernel-module-nvidia-`(uname -r)` i co działa? ale i tak zainstaluj nowe jadro i na nowym Nvidie, czemu nie chcesz nowego jadra? naprawde warto, nowe jadro tez yumem instaluj, masz wszystkow w FAQu http://faq.fedora.pl/#nvidia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rUstU Napisano Czerwiec 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2005 dobra ok dzieki skorzystam z rady i zainstaluje tez jaderko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Czerwiec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2005 [pobij jak przesadzam,ale...] tak na wszelki wypadek to po instalce nowego jadra robisz restart. Sprawdzasz czy wszystko dziala i dopiero sterowniki na najnowsze jadro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rUstU Napisano Czerwiec 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2005 (edytowane) no nie nie dziala :-) zainstaluje pozniej najnowsze jaderko i stery powinny tez pojsc tylko mam pytanie: dlaczego ?? [root@localhost boot]# yum install nvidia-glx kernel-module-nvidia-`(uname -r)` [...ciach...] livna-stab: ################################################## 217/217 livna-unst: ################################################## 68/68 MD Read : ################################################## 847/847 updates-re: ################################################## 847/847 livna-test: ################################################## 52/52 base : ################################################## 2622/2622 MD Read : ################################################## 989/989 extras : ################################################## 989/989 No Match for argument kernel-module-nvidia-2.6.9-1.667 Resolving Dependencies --> Populating transaction set with selected packages. Please wait. ---> Package nvidia-glx.i686 0:1.0.7174-0.lvn.1.3 set to be installed --> Running transaction check --> Processing Dependency: kernel-module-nvidia= 0:1.0.7174 for package: nvidia-glx --> Restarting Dependency Resolution with new changes. --> Populating transaction set with selected packages. Please wait. ---> Package kernel-module-nvidia-2.6.11-1.27_FC3.i686 0:1.0.7174-0.lvn.1.3 set to be installed --> Running transaction check --> Processing Dependency: /boot/vmlinuz-2.6.11-1.27_FC3 for package: kernel-module-nvidia-2.6.11-1.27_FC3 Importing Additional filelist information for depresolution livna-stab: ################################################## 217/217 livna-unst: ################################################## 68/68 filelists.xml.gz 100% |=========================| 2.3 MB 00:12 MD Read : ################################################## 847/847 updates-re: ################################################## 847/847 livna-test: ################################################## 52/52 base : ################################################## 2622/2622 filelists.xml.gz 100% |=========================| 805 kB 00:00 MD Read : ################################################## 989/989 extras : ################################################## 989/989 --> Finished Dependency Resolution Error: missing dep: /boot/vmlinuz-2.6.11-1.27_FC3 for pkg kernel-module-nvidia-2.6.11-1.27_FC3 dlaczego mimo ze mam 2.6.9 on mi sie dowala do 2.6.11 ktorego oczywiscie nie posiadam. czy wlasnie moze to byc spowodowane tym ze ja np recznie nie znalazlem sterow na livna.org do 2.6.9 ?? z gory thx za wytlumaczenie Edytowane Czerwiec 12, 2005 przez Raven Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Czerwiec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2005 zainstaluje pozniej najnowsze jaderko i stery powinny tez pojsc tylko mam pytanie: dlaczego ?? wyglada na to ze nie ma sterow do 2.6.9...... jestes zmuszony zainstalowac nowe jadro i dobrze PS. Z livna-testing i livna-unstable to bym uwazal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hadron Napisano Czerwiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 Moze ktos wie skad sciagnac sterowniki na FC4 /zawsze instalowalem oryginalne ze strony nvidi/ ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 Tutaj są → http://rpm.livna.org/fedora/4/i386/RPMS.lvn/ Instaluj tak jak w FAQ. Udostępniony tam yum.conf jest przeznaczony dla FC3, więc wszystko nie będzie działać. Trzeba dodac inaczej repozytorium rpm.livna.org do yuma → http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...t=0entry30640 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi