OBAR Napisano Czerwiec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2005 Zainstalowalem sobie na Linuksie Neostrade (modem SpeedTouch 330) programem speedtouchconf. Podczas instalacji powiedzialo mi ze nie moze spingowac www.google.com ani nic oprocz DNS. Nawiazujac do jednego z wczesniejszych tematow - utworzylem plik resolv.conf z wasza zawartoscia (wlasciwe 2 - drugi wrzucilem do /etc/ppp) i coz... Pisze mi ze niby jestem online ale jak wpisze adres to nie moze znalesc mi stronki, klient poczty nie moze sie polaczyc z serwerem itp. Ktos pomoze? Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Czerwiec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2005 Może masz wpisane złe adresy DNS. Spróbuj tych: nameserver 194.204.159.1 nameserver 194.204.152.34 Jeśli na tych nie pójdzie to pewnie przyczyny trzeba szukać gdzie indziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OBAR Napisano Czerwiec 12, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2005 Dobra drodzy panstwo!!! KONIEC PROBLEMU!!! Sposob: 1. Wchodzimy w Ustawienia Systemowe ----> Network 2. Tam zakładka DNS i w primary oraz secondary wpisujemy wyzej podane przez SebOOla adresy. 3. Restart kompa / neta (jak wolicie ) 4. Działa!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi