tomis Napisano Czerwiec 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2005 Witam Zwracam się do was ponieważ nie jestem jeszcze doświadczonym użytkownikiem Linuksa. Potrzebuję pomocy w zainstalowaniu programu bazodanowego "Kexi" i mam problem. Ściągnąłem rpm-a ze strony KDE pod Fedorę i w momencie instalacji upomina mi się o jeszcze jednego rpm-a, tzn: libpqxx-2.5.2.so. Szukałem w necie dosyć mocno i znalazłem tylko starsze wersje tej biblioteki, które oczywiście zainstalowałem ale nic mi to nie pomogło. Proszę o pomoc i pozdrawiam wszystkich początkujących . i nie tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enter1 Napisano Czerwiec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 14, 2005 Witam Spróbuj użyć yuma lub apta w katalogu z rpm-em (yum/apt-get install Kexi .....), powinien dociągnąć reszte z zależności. Zależy co masz w repzytoriach. Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voy-tec Napisano Czerwiec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2005 Witam. Tak się składa, że mam dokładnie ten sam problem. U mnie po wpisaniu: yum install kexi-0.9-1.i386.rpm mam coś takiego: Setting up Install Process Setting up Repo: base... ...... Error: missing dep: libpqxx-2.5.2.so for pkg kexi Jak to zainstalować ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
absolut Napisano Wrzesień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2005 ja mam inny problem. chcialbym wykorzystac kexi jako frontend do bazy postgresql ale przy probie polaczenia wyskakuje blad: brak "kexidb_major_ver..cos tam" czy ktos wie co to znaczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi