piterx Napisano Czerwiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 Podczas kompilacji kadu z modulem TCL do kadu pro wyskakuje mi blad, ze nie ma pliku tlc.h i rzeczywiscei takiego nie ma. Co jest, pliku naglowkoego nie dostarczyli czy co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Czerwiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 A masz zainstalowane : tcl-8.4.7-2 tclx-8.3.5-4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Czerwiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 Żeby coś skompilować musisz zainstalować paczki developerskie, czyli # yum install tcl-devel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterx Napisano Czerwiec 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 Na was chopocki zawsze mozna liczyc Kompilacja przebiegla teraz ok, ale znowu cos mu nie pasi. Tzn nie chce sie uruchomic, pisze ze nie moze znalezc biblioteki libsndfile.so, ktora juz doinstalowalem. Nie wiem, moze problem tkwi w tym, ze wczesniej mialem kadu 3.9 i nie odinstalowalem go ani nic i na jego miejsce zainstalowalem 4.0. Nie wiem dokladnie, prosze o wskazowki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 Tzn nie chce sie uruchomic, pisze ze nie moze znalezc biblioteki libsndfile.so, ktora juz doinstalowalem. W jaki sposób zainstlowałeś? Ze źródeł czy ściągnąłes yumem z Fedora Extras? Nie wiem, moze problem tkwi w tym, ze wczesniej mialem kadu 3.9 i nie odinstalowalem go ani nic i na jego miejsce zainstalowalem 4.0 Jak robiłes RPM-a, to to nie ma znaczenia. Jeśli ze źródeł, to zrobiłes tylko bałagan w systemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterx Napisano Czerwiec 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 Zainstalowałem tak jak mi napisal The structor "yum install tcl-devel" A kadu wczesniejsze instalowałem ze zrodeł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 Zainstalowałem tak jak mi napisal The structor "yum install tcl-devel" Chodziło mi o libsndfile. A kadu wczesniejsze instalowałem ze zrodeł. No to nasyfiłes w systemie. Trzeba było najpierw odinstalować. Nie lepiej robić paczki RPM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterx Napisano Czerwiec 16, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2005 libsndfile tez instalowalem ze zrodel. No tylko ja nie moglem nigdzie znalezc rpm'ow. A jak moge odinstalowac cos co bylo zainstalowane ze zrodel ? Wiem ze dla rpm'ow to jest rpm -e , a dla zrodel ? Szukalem w katalogu uninstall ale nic takiego nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2005 libsndfile tez instalowalem ze zrodel. No tylko ja nie moglem nigdzie znalezc rpm'ow. No to strasznie słabo szukałeś, bo ta paczka jest dostępna zaraz po zainstalowaniu FC4 → http://mirror.hiwaay.net/redhat/fedora/lin...0.11-3.fc4.html Wystarczyło wpisać: yum install libnsdfile Jak nie wiesz czy masz paczkę dostarczającą dany plik w repozytorium, to wystarczy wklepać: yum provides libsndfile.so A jak moge odinstalowac cos co bylo zainstalowane ze zrodel ? A może byś tak przeczytał podpięte wątki w tym dziale? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterx Napisano Czerwiec 16, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2005 ok, dziala. Musialem odinstalowac wszystko i zainstalowac z powrotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi