Skocz do zawartości

Fc 4 Konsole Wirtualne

FC_user

Rekomendowane odpowiedzi

Wróciłem do FC3, bo również media nie działały w FC4, a chcę sobie obejrzeć film od czasu do czasu. Po instalacji zobaczyłem jaki sterownik obsługuje moją kartę w FC3... Jest to savage :D

Narazie stwierdzam, że FC4 to poroniony płód developerów i jeszcze muszą nad nią duuuużo popracować ;)

Szkoda tylko, że coś takiego zawitało na mirrorach jako gotowy system operacyjny wraz z :shock: :shock: :shock: oprogramowaniem

Poczekam, ale nie mam innego sposobu, żeby sprawdzić niż ponowna instalacja... Teraz sterownik do karty graficznej i multimedia są do kitu (u mnie), ale jak poznać, że już się z tym uporali??? Czy nowe jajko będzie miało poprawione usterkii, czy dopiero trzecie? Miałem jakiś czas w FC3 zainstalowane jajko z drugiego testu FC4 i wszystko było dobrze. Czemu teraz jest źle? :blink:

To tylko taka nazwa. W środku jest co innego:

[y4kk0@X BUILD]$ rpm -q --changelog kernel | head -23

* czw 02 cze 2005 Dave Jones <[email protected]>

- Fix up ALI IDE regression. (#157175)

* wto 31 maj 2005 Dave Jones <[email protected]>

- Fix up VIA IRQ quirk.

* pon 30 maj 2005 Dave Jones <[email protected]>

- Fix slab corruption in firewire (#158424)

* sob 28 maj 2005 Dave Jones <[email protected]>

- remove non-cleanroom pwc driver compression.

- Fix unintialised value in single bit error detector. (#158825)

* czw 26 maj 2005 Dave Jones <[email protected]>

- Disable TPM driver, it breaks 8139 driver.

- Revert to previous version of ipw2x00 drivers.

The newer ones sadly brought too many problems this close to

the release. I'll look at updating them again for an update.

- Update to 2.6.12rc5

Fix potential local DoS. 1-2 other small fixes.

- Tweak to fix up some vdso arithmetic.

- Disable sysenter again for now.

[y4kk0@X BUILD]$

Dzięki za link. Nie wiem tylko dalej czy znowu ryzykować powtórną reinstalację FC3 w razie kiedy jej młodsza siostra odmówi prawidłowej współpracy z moim kompem ;) . Bardzo lubię Fedorę i przyzwyczaiłem się do niej, ale np. Debian ma dużo lepsze suporotowanie: poza forum jest bezposredni kontakt z developerami (również polskimi) za frico, oraz literatura w PDF-ach, której Fedora nie ma (w lipcu dopiero ukaże się FC3 Biblia, czy to trochę nie za późno :?: )

Debian ma dużo lepsze suporotowanie: poza forum jest bezposredni kontakt z developerami (również polskimi) za frico

Z deweloperami Fedory tez można się łatwo skontaktować → http://fedora.redhat.com/participate/communicate/ (Bugzilla, IRC, fora, grupy mailingowe). Też za darmo :P

oraz literatura w PDF-ach, której Fedora nie ma

Dokumentacja dotycząca Fedory dopiero powstaje → http://fedora.redhat.com/docs/

Zawsze mozna skorzystać z tych informacji → http://www.redhat.com/docs/manuals/enterprise/ Zawarta tam wiedza pokrywa się w 99% z tym co jest w FC (RHEL nie różni się zbytnio technologicznie od FC).

w lipcu dopiero ukaże się FC3 Biblia, czy to trochę nie za późno :?:

Nie oczekuj, że tak szybko będą wydawane książki do dystrybucji, która wychodzi co 6 miesięcy (Debian jest wydawany co 3 lata ;-) ).

Zresztą jak ktoś się chce nauczyc obsługi systemu, to mu wcale nie sa potrzebne ksiązki. W necie jest multum informacji.