gwiazdor_online Napisano Czerwiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 Witam! Jesteśmy z kumplem uzytkowniekami fedory. Obaj posiadamy FC3. Dopiero przed chwilą zakończyłem wypalanie płytek instalacyjnych i przeszedłem do instalacji FC4. A tu klops! Anaconda nie widzi, że mam na dysku poprzednią wersję systemu i nie proponuje mi upgrade'u. U kumpla natomiast wszystko działa OK. Jakie mogą być powody takiego zachowania instalatora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Czerwiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 Jak instalator ci nie widzi partycji linuksa to możesz mieć je uszkodzone. U mnie też tak sie działo, pomogł mi dopiero reinstal fedory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 Anaconda nie widzi, że mam na dysku poprzednią wersję systemu i nie proponuje mi upgrade'u. No jest jeszcze jedna możliwość. Co pokazuje: rpm -V fedora-release rpm -q fedora-release Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazdor_online Napisano Czerwiec 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 Z partycjami rzeczywiscie przez chwilę miałęm problem, ale jest już wszystko w porządku. dla gajownika $ rpm -V fedora-release S.5....T /etc/fedora-release $ rpm -q fedora-release fedora-release-3-8 Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 S.5....T /etc/fedora-release Suma md5 się nie zgadza, czyli masz zmieniony ten plik. On jest potrzebny do upgradu systemu. Przeinstaluj jeszcze raz tę paczkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazdor_online Napisano Czerwiec 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 Podziałało. Dzięki Zwracam anacondzie honor A mam jeszcze pytanie, czy da się coś zrobić w związku z tym, że po upgradzie zniknęło 700 MB miejsca na partycji. Będąc zaznajomiony z yumem podejrzewam że są to jakieś poinstalacyjne smieci. Czy mam rację i jeśli tak, to jak się ich pozbyć? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Czerwiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 yum clean all apt-get clean Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazdor_online Napisano Czerwiec 16, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2005 Wybacz perl, ale nie o to mi chodzi. Yum ani apt nie ma tu nic do powiedzenia, bo ja robiłem upgrade z FC3 na FC4 za pomocą płyt instalacyjnych. Problem niniejszym nadalal nierozwiązany. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2005 Szukaj w /tmp lub w /var (może nawet w /var/spool/repackage). Niech df -h Cię prowadzi ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazdor_online Napisano Czerwiec 16, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2005 Dałem się poprowadzić du -h No znalazłem co nieco w /var/spool ale dla up2date (to było juz dawno na FC3). Odzyskałem 376 MB. Nie chce mi się więcej szukać Dzięki za pomysł. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi