linmar Napisano Czerwiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 Witam. Właśnie zainstalowałem sobie FC4 i mam problem z uruchomieniem sterowników dla nvidii robiłem to tak samo jak na FC3 czyli przy wyłączonych X-ach sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-7664-pkg1.run wszystko ładnie się instaluje dalej daje modprobe nvidia cp -a /dev/nvidia* /etc/udev/devices chown root.root /etc/udev/devices* w pliku /etc/X11/xorg.conf komentuje Load "dri" zmieniam Driver "nv" na "nvidia" robie restart i Fedorka wchodzi w tryb tekstowy bo nie może odpalić sterów nvidi. Instalowałem też rpm z livny kernel-module-nvidia-2.6.11-1.1369_FC4-1.0.7174-0.lvn.3.4.i686.rpm nvidia-glx-1.0.7174-0.lvn.3.4.i386.rpm nvidia-glx-devel-1.0.7174-0.lvn.3.4.i386.rpm i efekt jest ten sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoGeR Napisano Czerwiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 Możliwe że masz ten sam efekt dlatego że 1) Stery ze strony Nvidii na FC4 instaluje się inaczej niż na FC3. (też miałem ten sam problem). Jesli chcesz instalować te ze strony to zgodniek poradami >TUTAJ< . Jednak miałem później małe problemy (już w kilku miejscach było napisane czemu. Aby korzystać ze sterów z livna.org to musisz tamte usunąć sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-7664-pkg1.run --uninstall . I w konfiguracji X-ów ustaw tak jak było na początku i zainstaluj ponownie RPM-y od Livna.org . Miałem taki sam problem a teraz wszystko pięknie śmiga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
linmar Napisano Czerwiec 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 Dzięki RoGeR za rade stery livny już śmigają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi