Skocz do zawartości

Fedora I Skype

Euchrid

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam problem z fedora core 4 i skype. Swierza instalka. Najnowszy skype - co prawda w wersji dla fedora 3 ale sie instlauje (z rpm . wersje statyczne tar.bz2 sa tak skompilowane ze wymagaja jakis starszych bibliotek ktore w f4 sa w zbyt nowej wersji) . MOge zadzwonic , slysze rozmowce ale rozmowca mnie nie slyszy. Ja sam mowiac do mikrofonu slysze przez glosniki to co mowie wiec nie jest ani wyciszone ani zle podlaczone. NIe wiem co jest. POd fedora 3 dobrze dzialalo. Czy ktos ma podobny przypadek , czy trzeba czekac az skype wypusci nowa wersje ?

Ja mam to samo z Skype pod FC4, dodatkowo TeamSpeak nie działą bo przy próbie uruchomienia wywla błąd

/usr/local/TeamSpeak2RC2/TeamSpeak.bin: symbol lookup error: /usr/local/TeamSpeak2RC2/TeamSpeak.bin: undefined symbol: initPAnsiStrings

Ustawienia w mikserze na których działał mikrofon w FC3 nie działąją, ja mam Sound Blaster Live Value i wymagane było mieć załączony mikforon i capture + boost, i mikrofon śmigał teraz nie działą, kombinowałem z prawie każdym ustawieniem i też sie nie odpala, wiec to nie będzie chyba wina miksera.

Wczoraj wyszła poprawka do selinux-policy-targeted i naprawiła ona u mnie TS, możliwe że Skype też zacznie działać a po plikach które modyfikowała sądze także, że już jest możliwa instalacja grafiki 3D dla Nvidi, ale jeszcze nie sprawdzałem.

Dziś sie stroche pomećzyłem i uruchomiłem mikrofon w trybie nagrywania, użłem polecenia alsamixer i wybrałem urządzenia do nagrywania (capture) wybrałem AC97 i go załączyłem. Oczywiście jest to przykład dla kart Sound Blaster Value, ale może w innych też zadziała (mam capture na Mic, Capture i AC97 podgłosnione), a Selinux, blokował mi TS, skype sie uruchamiał

• 4 weeks later...

Tez mialem ten problem ze Skypem, ale w moim wypadku rozwiazanie okazalo sie tak proste, ze zmarnotrawilem sporo czasu na poszukiwaniu bardziej skomplikowanych przyczyn. Po prostu w ustawieniach dzwieku nalezalo kliknac na maly przekroslony rysunek znajdujacy sie u dolu kolumny ustawin mikrofonu. I juz - mikrofon aktywny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...