Euchrid Napisano Czerwiec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2005 Witam mam problem z fedora core 4 i skype. Swierza instalka. Najnowszy skype - co prawda w wersji dla fedora 3 ale sie instlauje (z rpm . wersje statyczne tar.bz2 sa tak skompilowane ze wymagaja jakis starszych bibliotek ktore w f4 sa w zbyt nowej wersji) . MOge zadzwonic , slysze rozmowce ale rozmowca mnie nie slyszy. Ja sam mowiac do mikrofonu slysze przez glosniki to co mowie wiec nie jest ani wyciszone ani zle podlaczone. NIe wiem co jest. POd fedora 3 dobrze dzialalo. Czy ktos ma podobny przypadek , czy trzeba czekac az skype wypusci nowa wersje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano Czerwiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 Aby wykluczyć mixer to spróbuj nagrać jakimś edytorem dźwięku sygnał z mikrofonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruha Napisano Czerwiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 Próbowałem nagrać coś w audacity i też nie działa, wychodzi na to że mikser. Teraz pytanie jak to naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano Czerwiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 Prawdopodobnie jest źle wybrane źródło nagrywania. Popróbuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bielik Napisano Czerwiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 Ja mam to samo z Skype pod FC4, dodatkowo TeamSpeak nie działą bo przy próbie uruchomienia wywla błąd /usr/local/TeamSpeak2RC2/TeamSpeak.bin: symbol lookup error: /usr/local/TeamSpeak2RC2/TeamSpeak.bin: undefined symbol: initPAnsiStrings Ustawienia w mikserze na których działał mikrofon w FC3 nie działąją, ja mam Sound Blaster Live Value i wymagane było mieć załączony mikforon i capture + boost, i mikrofon śmigał teraz nie działą, kombinowałem z prawie każdym ustawieniem i też sie nie odpala, wiec to nie będzie chyba wina miksera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bielik Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Wczoraj wyszła poprawka do selinux-policy-targeted i naprawiła ona u mnie TS, możliwe że Skype też zacznie działać a po plikach które modyfikowała sądze także, że już jest możliwa instalacja grafiki 3D dla Nvidi, ale jeszcze nie sprawdzałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruha Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 u mnie selinux jest wylaczony wiec to chyba nei to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bielik Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Dziś sie stroche pomećzyłem i uruchomiłem mikrofon w trybie nagrywania, użłem polecenia alsamixer i wybrałem urządzenia do nagrywania (capture) wybrałem AC97 i go załączyłem. Oczywiście jest to przykład dla kart Sound Blaster Value, ale może w innych też zadziała (mam capture na Mic, Capture i AC97 podgłosnione), a Selinux, blokował mi TS, skype sie uruchamiał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruha Napisano Czerwiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2005 działa , AC97 pomogło Gdyby jeszcze ten linuksowy skype sie nie wieszal :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Euchrid Napisano Czerwiec 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2005 a u mnie dalej nic. Zrobilem pelna aktuazlizacje na dzien dzisiejszy. Jednak dalej mnie nie slychac jak sie w alsa mixer wybiera urzadzenie do nagrywania nie widze takiej pozycji jak cpture. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hieronim Napisano Lipiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 Tez mialem ten problem ze Skypem, ale w moim wypadku rozwiazanie okazalo sie tak proste, ze zmarnotrawilem sporo czasu na poszukiwaniu bardziej skomplikowanych przyczyn. Po prostu w ustawieniach dzwieku nalezalo kliknac na maly przekroslony rysunek znajdujacy sie u dolu kolumny ustawin mikrofonu. I juz - mikrofon aktywny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi