Skocz do zawartości

Fedora 4 Cd 2 I Kde

estudio

Rekomendowane odpowiedzi

MAm problem. Sciągałem 2 razy obraz drugiej płytki Fedory 4. Sumy kontrolne za każdym razem sie zgadzały ale mediacheck twierdzi, ze cos jest nbie tak. nie przejmujac sie tym instaluje. Jesli robie instalke bez KLDe - to smiga wszystko, natomiast jak wybiore KDE to sie wykrzacza. Doinstalowanie po odpaleniu F4 pod gnome tez nie da rady, te same błedy - nie moze czytac z dysku - jest uszkodzony lub xle pobrany... na 2 roznuych Cd z dwóch roznych serwerow... Please powiedzcie jak doinstalowac to KDE bo nie zniose wygladu GNOMe... nie lubie go... jest nie wygodny (dla mnie of korz)

Witam. Ja też mam podobny problem tzn. sumy się zgadzają, ale mediacheck zgłasza błędy. Po instalacji wydaje się być wszystko ok., ale mediacheck nie daje mi spokoju i chciałbym się dowiedzieć, o co chodzi. Może ktoś podpowie. Dodam, że fc4 ściągnąłem trzy razy z trzech różnych serwerów trzema różnymi programami do ściągania i za każdym razem jest to samo.

Ja miałem ten sam problem, ale pozdbyłem się go instalując przez internet :rolleyes: . Przy FC4 test 1 program testujący poinformował mnie, że to w ogóle to nie jest płyta Fedory. :blink:

FC4 ściagałem bittorrentem, sumy kontrolne ok ale instalować z nich juz nie moźna, bo test się kończy na pierwszej płycie :(

Nie wiem jak działa mediacheck w FC4 (w FC3 mił jakieś błędy) ale jeśli sumy kontrolne się zgadzają a nie da się zainstalować to najprawdopodobniej wina nośnika (u mnie źle się nagrała CD#3, sumy sha1 zgadzały się). Można spróbować nagrać na innej płytce i/lub zmniejszyć prędkość nagrywania.

Powodzenia :)

Witam ponownie. Następne pociągnięcie fedorki (już czwarte) i dalej to samo, czyli sumy ok., a mediacheck błędy. Nagrywałem Fedorę na trzech różnych płytach, różnych producentów, zapis prędkość x8. Zaczynam podejrzewać moją nagrywarkę. Pójdę do kumpla i wtedy się dowiem.

System instaluje się bez problemów, ale mediacheck wywala błędy więc się zastanawiam czy tak może być. Fedorę mam już zainstalowaną właśnie z tymi błędami z mediachecka i muszę przyznać że nie zaobserwowałem żadnych problemów w działaniu fedorki, ale znając życie pewnie coś wyskoczy w najmniej oczekiwanym momencie i wtedy będę się wkurzał bardzo mocno. Dlatego wolę popytać i dowiedzieć się coś na ten temat, aby zapobiec niespodziankom w przyszłości.

Już jest po sprawie rozwiązałem problem otóż wygląda na to, że ani Nero 6.6.0.12 ani Clone 5.2.2.1 nie potrafią nagrać płyty iso z Fedorą bezbłędnie. Płytki wypaliłem spod Fedory w K3B i mediacheck nie pokazuje błędów.

Morał z tego taki: jak masz Linuksa to nie używaj Windowsa :rolleyes: