Skocz do zawartości

Fc4 Na Laptopie - Problem Z Wifi

jackowski

Rekomendowane odpowiedzi

Zainstalowałem właśnie FC4 na laptopie hp nx7010 - Centrino 1.6 z wifi na ipw2200. W konfiguracji sieci widzę pod eth1 moje urządzenie wireless ale nie mogę go skonfigurować. Próba dodania nowegipw2200 fedorao połączenia typu wireless kończy się tym, że system proponuje mi tylko nieznane urządzenie, a potem daje mi listę, w której nie ma ipw2200. Zauważyłem także, że w systemie totalnie brak iwtools. Od FC2, która pieknie działała na moim desktopie nie widziałem fedory i szczerze za bardzo nie wiem za co się łapać by uruchomić wifi. Zgaduję, że pewno muszę dociągnąć iwtools oraz bardzo możliwe, że także stery do ipw2200 - z tego co zauważyłem w necie fc3 nie miała tych sterowników w instalce. Niestety nie mam zielonego pojęcia gdzie mogę znaleźć mi potrzebne pakiety. Jak ktoś postawił fc4 na podobnym kompie to prosiłbym o kontakt.

Ha... chyba znalazłem ipw2200 na atrpms http://atrpms.net/dist/fc4/ipw2200/ zobaczę tylko czy są tam także iwtools

O ile mi wiadomo, to sterowniki sa już w kernelu → http://people.redhat.com/davej/patchlist-rawhide.txt Musisz tylko zainstlować firmware. Intel ma głupie ograniczenia licencyjne i nie pozwala go rozprowadzać. Jak masz czas, to napisz do nich maila, by zmienili na ten temat zdanie. Jak ich ludzie zaspamują, to możę w końcu ruszą głową ;-)

Tradycyjnie się podczepię. Mam laptopa z prockiem Celeron 2,53 GHz o oznaczeniu "prescot". Którą FC 4 mam zainstalować: i 386, czy może x86-64 ? A może wszystko jedno?

NIE, nie wszystko jedno :)! z tych dwoch to wybierz i386. Najbardziej odpowiadajaca architektura jest dla Ciebie pentium4. Mozesz poczytac sobie o Prescottach np. tutaj.