Skocz do zawartości

Wtyczka Mp3 Do Amarok ?

jackowski

Rekomendowane odpowiedzi

Pełno rozwiązań jak zrobić by xmms grał mp3, ba nawet widziałem raz ciekawe rozwiązanie by ustawić dla maroka silnik gstreamer dla którgo są wtyczki do mp3. Niestety mój problem jest bardziej zawiły. Póki co nie mogę zainstalować z repo kaffeine ani samego xine. Domyslam się, że to kwestia czasu. Jak już będę miał xine to chcę by amarok uzywał silnika xine, tylko co zrobić by grał wtedy mp3, no i może wma bo zgaduję, że xine dla fc nie będzie odtwarzał wma.

Czy gdzieś znajduje się kompatybilny z Amarokiem z oficjalnych repo (extras, FC4 ofkorz..) silnik Xine?

Nie mogę znaleźć, a rozwalać pół systemu przez muzykę troche (ale tylko trochę) głupio.

Inna sprawa co to qurde ma być żeby z dźwiękiem były takie problemy? Ech..

Edit: Katastrofa, tu też chwilowo nie mają. Ciężko jest :(

(jakby co to chodzi o to że amarok z oficjalnych repo + gstreamer-plugin-mp3 buczy a nie gra, pomijając już 5.1)

Stef

Edytowane przez Stef

A działa wam w ogóle AmaroK pod FC4. Mi zanic w świecie nie chce ruszyć. Zrobiłem co mi wpadło do głowy ale niestety nadal bez rezultatu. :|

EDIT :jak w terminalu wpisuję amarok to chwilę działa a potem siada zostaje tylko :"amarokapp probably crashed! "

A jak walę amarokapp to pojawia się słynne "Naruszenie ochrony pamięci" . Paczki instalowałem oczywiście z fedora extras . :/

Edytowane przez RoGeR

W ogóle to działa, w ekstras jest (plus zależności z oficjalnych repo) no i jest. Dogrywasz paczkę gstreamer-plugins-mp3 z livna.org i nawet czyta mp3. Tyle że jakość dźwięku pozostawia wiele do rzyczenia i na dodatek gra tylko na dwóch głośnikach.

Stef