YarZon Napisano Maj 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2004 Czy komus udalo sie zainstalowac sterowniki do nVidii pod FC2? Jezeli tak, to bardzo prosze o opis, jak to zrobil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2004 http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...p?showtopic=438 Jedynym wyjściem jest rekompilacja jądra. Może lepiej poczekać na nowe sterowniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skazi Napisano Maj 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 22, 2004 Zainstalowałem sterownik nvidii i mi system sie nie uruchamia (czarny ekran) jak mogę to naprawić bo nie chcę od nowa instalować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 22, 2004 W chwili włączania bootloadera wciśnij a, dopisz na końcy do parametrów jądra liczbę 3 i uruchom system. Zaloguj się na roota, wyedytuj /etc/X11/xorg.conf i gotowe :-) [edit] Chyba przed a trzeba jeszcze wcisnąć e - nie chce mi się już restartować komputera :-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Maj 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2004 W chwili włączania bootloadera wciśnij a, dopisz na końcy do parametrów jądra liczbę 3 i uruchom system. Zaloguj się na roota, wyedytuj /etc/X11/xorg.conf i gotowe :-) [edit] Chyba przed a trzeba jeszcze wcisnąć e - nie chce mi się już restartować komputera :-/ dokładniej to nie wciskame chyba literke 'a' tylko schodzimy na linijke którą chcemy edytować i wciskamy literkę 'e' ? następnie schodzi się na 2 drugą linijkę i ponownie wciska literkę 'e' ... dopisuje się na końcu linux 3 i klika ENTER , potem klikamy literkę 'b' i ... to wszystko .... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2004 Szybciej jest jednak wcisnąć a nad daną pozycją, dopisać co trzeba i wcisnąć enter PS W poprzednim poście się machnąłem - jak wciskamy 'a', to nie trzeba 'e'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bugi Napisano Maj 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2004 dopisz na końcy do parametrów jądra liczbę 3 dzięki, u mnie zadziałało. co konkretnie oznacza ta opcja? szukałem jej w kernel-parameters.txt w źródłach, ale jej tam nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PZSmok Napisano Maj 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2004 przepraszam co i gdzie wciskamy bo tez mam czarny ekran i to jest dość niepokojące java script:emoticon('') . w pliku j /etc/X11/xorg.conf wpisałem zamiast nv nvidia i dupsko blade (właściwie czarne) java script:emoticon(':lammer:') pozdrofka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2004 dzięki, u mnie zadziałało. co konkretnie oznacza ta opcja? szukałem jej w kernel-parameters.txt w źródłach, ale jej tam nie ma. http://www.linuxfan.pl/dyskusje/pcol.2003/....2003/7742.php3 http://linux.gery.pl/dzialy/podstawy/konfi...guracja/inittab http://www.howto.pl/modules.php?name=Conte...showpage&pid=77 Krótko mówiąc - tryb tekstowy :-) przepraszam co i gdzie wciskamy bo tez mam czarny ekran i to jest dość niepokojące java script:emoticon('') . w pliku j /etc/X11/xorg.conf wpisałem zamiast nv nvidia i dupsko blade (właściwie czarne) java script:emoticon(':lammer:') pozdrofka Zmień nvidia na nv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PZSmok Napisano Maj 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2004 zmiana nvidia na nv nie rozwiązuje problemu a co ze sterami i open gl?? jak zainstalować sterowniki nvidi i co wpisać w ten plik tak aby działał opengl - bo tux haczy i moja 5 letnia córka się denerwuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2004 zmiana nvidia na nv nie rozwiązuje problemu a co ze sterami i open gl?? jak zainstalować sterowniki nvidi i co wpisać w ten plik tak aby działał opengl - bo tux haczy i moja 5 letnia córka się denerwuje Dalej jest czarny ekran? Jeśli tak, to trzeba odpalić instalator jeszcze raz z opcją --uninstall (chyba, nie pamiętam taraz). OpenGL i 3D na sterownikach nv nie działa ( a właściwie działa, tyle, że bardzo wolno). Jak było napisane wcześniej, sterowniki nVIDII wywalają się przy 4k stosie. Albo trzeba poczekać na nowe, albo przekompilować jądro z wyłączeniem 4k stosu, albo wrócić do FC1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PZSmok Napisano Maj 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2004 dzięki. sprawdzę jutro (przkompiluję jądro). dzisiaj nie ma możliwości sprawdzenia (nie mam mnie w domu). co daje stos 4 k i gdzie go znajdę (jeszcze nie kompilowałem jąder seri 2.6 - dotychczas miałem mandaryna i auroxa, rh to miałem chyba 5 lat temu seri 6 coś i 7 coś tam) pozdroofka i dzieki za szybkie odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2004 co daje stos 4 k http://people.redhat.com/arjanv/4kstack.patch - poczytaj komentarze. Jeśli chodzi o rekompilowanie, to poczytaj informacje na podanych wyżej linkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PZSmok Napisano Maj 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 24, 2004 Pomoooocy Gdzie jest ten cholerny 4 k stos - nigdzie nie moge znależć pozrooofka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2004 Jeśli korzystasz z kernel-source z Fedory to najprawdopodobniej nie znajdziesz, bo został nałożony patch, który blokuje włączenie 8k stosu. Ściągnij http://mirror.hiwaay.net/redhat/fedora/lin...5-1.358.src.rpm, przerób speca i zrób paczkę rpm. Na podanych wyżej stronach forum nVIDII jest wszystko powiedziane co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi