jackowski Napisano Czerwiec 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 18, 2005 Jakoś dałem radę zainstalowackaffeine i oto błedy przy pierwszym uruchomieniu: Kaffeine Część... Ok.KDE... Wersja znaleziona: 3.4.1-0.fc4.1 Red Hat Ok.xine-lib... Wersja znaleziona: 1.0.1 Ok Windows Media 9, nowszych plików Real Media i innych rzadkich formatów. Ściągnij kodeki stąd: http://www.mplayerhq.hu.libdvdcss... Ok.Napęd DVD... Nie można sprawdzić tryby DMA. Brak uprawnień lub urządzenia: "/dev/dvd".Dystrybucja... Ok. REZULTAT: Znaleziono jakies problemy, ale Kaffeine może pracować pomijając je. Co do kodeków to wiem co i jak ale nie kumam o co chodzi z tym dvd tym bardziej, że: [root@localhost Desktop]# ll /dev/dvd lrwxrwxrwx 1 root root 3 cze 19 2005 /dev/dvd -> hdc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Czerwiec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 U mnie problem z tym dowiązaniem dvd rozwiązał się po zmianie SELinux z SETENFORCE 1 na SETENFORCE 0 (zmieniasz to w poziomie bezpieczeństwa). Kaffeine przestało się telepać też o inne pierdółki i wszystko chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi