YareQ Napisano Czerwiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 Nie wiem gdzie, ale zagubiłem gdzieś kosz z pulpitu. Chciałbym go przywrócić z powrotem. Próbowałem robić róźnie dowiązania z katalogu /root/.local ale nie mam po tej operacji funkcji "opróżnij kosz". Jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 1) Nie używaj konta roota do takich rzeczy! http://apcoln.linuxpl.org/wiki/doku.php?id=konto_roota http://skawina.eu.org/linux/root101.html 2) Powinienes miec katalog ~/.Trash, a w katalogu ~/Desktop plik trash.desktop: [Desktop Entry] Comment=Contains removed files Comment[pl]=Zawiera usunięte pliki EmptyIcon=trashcan_empty Encoding=UTF-8 Icon=trashcan_full Name=Trash Name[pl]=Kosz Type=Link URL=trash:/ jak to przywrócic w sposób klikany, to nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YareQ Napisano Czerwiec 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 Zadziałało. Dzięki. A w sposób klikany można dodać Kosz do panelu. >Dodaj do panelu > Aplet> Kosz. Doszedłem do tego po wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Czerwiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 Ale pamietaj by nie uzywac konta roota do normalnej pracy. Bo jak tak dalej bedzie to za kilka lat linuksy nie beda niczym roznic sie od windowsow jezeli chodzi o wirusy/trojany/etc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Czerwiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 A mozna bylo jeszcze tak Na pulpicie utworz skrot do adresu url i nazwa pliku - Kosz, a URL - trash:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi